Acasă Economie Airbus vrea să livreze 600 de avioane în 2021

Airbus vrea să livreze 600 de avioane în 2021

de A

Constructorul aeronautic european Airbus şi-a îmbunătăţit estimările privind câştigurile şi numărul de aparate pe care le va livra în acest an, după ce joi a anunţat rezultatele peste aşteptări pentru primul semestru, transmite Reuters.

Cel mai mare producător mondial de avioane se aşteaptă să livreze 600 de aparate în 2021, în timp ce profitul operaţional ar urma să se dubleze până la patru miliarde de euro iar fluxul de numerar va urca la două miliarde de euro. Conform previziunilor anterioare, Airbus miza pe livrare a 566 de avioane, un profit operaţional de două miliarde de euro şi ajungerea la un punct de echilibru în ceea ce priveşte fluxul de numerar, scrie Agerpres.

În trimestrul aprilie-iunie Airbus a realizat un profit operaţional de 2,009 miliarde de euro, comparativ cu pierderi de 1,23 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care veniturile au crescut cu 70% până la 14,177 miliarde de euro. Aceste rezultate sunt peste estimările analiştilor, care prognozau un profit operaţional de 1,586 miliarde euro şi venituri de 13,996 miliarde de euro.

Pentru prima jumătate a acestui an, Airbus a raportat un profit operaţional de 2,703 miliarde euro, depăşindu-şi obiectivul fixat anterior pentru întregul an 2021.

„Acest lucru ne permite să ne îmbunătăţim estimările pentru 2021 chiar dacă vom continua să ne confruntăm cu un context impredictibil”, a declarat directorul general de la Airbus, Guillaume Faury.

Tot joi, Airbus a anunţat că boardul său a fost de acord cu lansarea unei noi versiuni a avionului de pasageri A350 destinată transportului de marfă, în încercarea de a reduce poziţia dominantă pe care rivalul american Boeing o deţine pe piaţa avioanelor cargo. Această piaţă este una foarte profitabilă dar volatilă şi în perioada pandemiei a beneficiat de pe urma creşterii comerţului electronic.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

din aceeasi categorie