Acasă Economie Afacerile din industrie, în creștere cu 24%

Afacerile din industrie, în creștere cu 24%

de A

Cifra de afaceri din industrie, în primele șapte luni ale anului, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, a crescut pe ansamblu cu 23,9%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+24,2%) și industriei extractive (+13,9%). Pe marile grupe industriale, creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+31,3%), industria bunurilor de capital (+30,2%), industria bunurilor intermediare (+28,4%), industria bunurilor de uz curent (+10,8%) şi industria energetică (+7,7%), a informat Institutul Național de Statistică (INS).

Cifra de afaceri din industrie, în luna iulie 2021, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe total cu 1,7%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-2%). Industria extractivă a crescut cu 10,2%. Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria bunurilor de capital (-7,5%), industria energetică (-7,1%) și industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-3,6%).

Creșteri au înregistrat: industria bunurilor de uz curent (+5,4%) și industria bunurilor intermediare (+1%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna iulie 2021, faţă de luna iulie 2020, a crescut pe ansamblu cu 13,6%, datorită creșterii înregistrate în industria extractivă (+26,2%) și în industria prelucrătoare (+13,3%).

Pe marile grupe industriale creșteri au înregistrat: industria bunurilor intermediare (+23,7%), industria bunurilor de uz curent (+10,5%), industria bunurilor de capital (+8,8%) și industria energetică (+7,2%).

Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a scăzut cu 1%.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, tot pe creștere

De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, au crescut pe ansamblu cu 27,8%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+36,4%), industria bunurilor de capital (+27,1%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+26,4%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 0,8%.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna iulie 2021, comparativ cu luna precedentă, au scăzut pe ansamblu cu 5,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-10,6%) și în industria bunurilor de uz curent (-0,3%). Creșteri au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,8%) și industria bunurilor intermediare (+1,4%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna iulie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 20,9%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+40,4%), industria bunurilor de capital (+15%) și în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 2,8%.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.