Acasă Economie 1 milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani

1 milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani

de A

Peste un milion de firme (1.056.574) au fost radiate în România în ultimii 30 de ani, primele trei decenii de capitalism, arată o analiză Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre companiile de pe piața locală.

Lipsa educaţiei de business este principalul motiv pentru care multe firme eşuează.

Astfel, cu o medie anuală de 34.000 de firme închise, România a pierdut cele mai multe companii în anii 2019 (230.330), 2006 (135.875) şi 2002 (109.039).

“Principalul obstacol pe care îl întâmpină antreprenorii atunci când vor să-și crească propria afacere este lipsa educației, care este pe primul loc în continuare, urmată de accesul la finanţare şi lipsa oamenilor buni. De aceea, avem nevoie de cursuri despre cum se conduc și se cresc afaceri în mod profesionist, fără micromanagement și fără sacrificii. În opinia mea, 25% dintre firmele închise în România ar fi putut supraviețui dacă fondatorii ar fi avut acces la resurse educaționale și astăzi am fi avut 250.000 de firme sănătoase în plus pe piaţa locală”, a declarat Adrian Dragomir, business innovation consultant și co-fondator Termene.ro.

În acest context, Termene.ro organizează, alături de compania TBF, pe 21 septembrie, un eveniment online despre antreprenoriat. Moderatorul trainingului este antreprenorul Adrian Dragomir, business innovation consultant și co-fondator Termene.ro.

În cele 4 ore de training pentru antreprenori și manageri, Răzvan Căzănescu va explica în detaliu cele două tipuri de management necesare într-o companie și va prezenta, într-un mod ușor de pus în practică, concepte fundamentale de business: Cum faci management operațional prin responsabilități, procese și proceduri, Cum administrezi creșterea și schimbarea prin obiective și rezultate cheie, Cum faci evaluări de performanță corecte sau Cum faci inducția noilor angajați și a managerilor.

De asemenea, în webinar vor fi prezentate structura unei proceduri, informații despre cum recrutezi manageri de top, cum îi conduci și cum îi evaluezi, dar și cele mai importante două întâlniri pentru managementul unei afaceri.

 

din aceeasi categorie