Acasă EconomieIndustrie Votul final în plen pentru noul Cod fiscal, programat joi

Votul final în plen pentru noul Cod fiscal, programat joi

de A

fiscalComisia de buget a Camerei se va reuni miercuri pentru a discuta cererea de reexaminare a preşedintelui la Codul Fiscal, urmând ca în plen să fie dezbătută joi, votul final fiind programat la ora 12.00, a decis marţi Biroul Permanent al Camerei. Plenul Senatului a adoptat proiectul legii Codului fiscal, reexaminat la solicitarea preşedintelui, acceptând amendamentele convenite de liderii politici, printre care reducerea etapizată a TVA – la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Membrii Biroului Permanent au luat această decizie în prima şedinţă după alegerea noii componenţe, în care s-au stabilit programul şi ordinea de zi a Camerei în această săptămână. Astfel, comisia de buget va avea şedinţă de la ora 12,00 pentru raportul la Codul Fiscal, până atunci urmând să se depună amendamente.

Comisia de buget are termen de depunere a raportului până miercuri seara.

Plenul Camerei va fi convocat joi, la ora 10:00, cu un singur punct pe ordinea de zi şi anume Codul Fiscal, iar de la ora 12.00 este programat votul final.

Camera Deputaţilor şi-a ales marţi, cu 273 pentru şi 7 împotrivă, conducerea, pe membrii Biroului Permanent, singura modificare fiind că UDMR pierde locul de chestor care îi revine PNL în această sesiune.

Premierul Ponta a declarat că măsurile destinate mediului de afaceri care sunt conţinute de Codul Fiscal, dar care au fost amânate până la 1 ianuarie 2017, pot intra în vigoare mai devreme dacă „datele certe şi realităţile economice” o permit, el anunţând că l-a informat şi pe preşedintele Iohannis.

Şeful Executivului a făcut aceste afirmaţii marţi, la Palatul Victoria, după o întrevedere avută cu reprezentanţi ai mediului de afaceri care fac parte din Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

„Apelul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României şi al mediului de afaceri a fost ca, odată ce se dovedesc prin date certe şi realităţi economice, să încercăm să devansăm intrarea în vigoare a acelor prevederi care evident se referă la mediul de afaceri, prevederi care au fost amânate în actualul text pentru 1 ianuarie 2017. I-am spus şi preşedintelui României, le-am spus şi liderilor politici şi reprezentanţilor mediului de afaceri că noi continuăm să prezentăm toate datele reale, nu estimări, şi pe baza acestora, dacă este posibil mai devreme de 1 ianuarie 2017, o parte din măsurile care sunt amânate un an pot să intre în vigoare pentru a sprijini mediul de afaceri în creare de locuri de muncă, în taxe mai bine plătite, în combaterea evaziunii fiscale”, a spus Ponta.

El a mai adăugat că Senatul a votat Codului Fiscal şi „cu siguranţă” aceasta va fi votat de Camera Deputaţilor şi promulgat de preşedinte”.

Partidele parlamentare au convenit, joi, după discuţiile privind Codul Fiscal, reducerea etapizată a TVA, astfel încât taxa va fi redusă la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, impozitul pe construcţiile speciale va fi eliminat începând cu 1 ianuarie 2017, cu o excepţie solicitată de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la construcţiile speciale din agricultură, aceasta urmând să fie eliminată de la 1 ianuarie 2016.

Cât despre supraacciza la carburanţi, aceasta va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017.

din aceeasi categorie