Acasă Stiri ExterneEuropa Vânzările de motorină ale MOL România au crescut cu 15%, benzina cu 12%

Vânzările de motorină ale MOL România au crescut cu 15%, benzina cu 12%

de A

MOL RoVolumul vânzărilor retail de motorină ale Grupului ungar MOL în România a crescut cu aproape 15% în primele nouă luni ale acestui an, la 355.000 tone, în timp ce vânzările de benzină s-au majorat cu aproape 12%, până la 125.000 tone, potrivit rezultatelor trimestriale transmise vineri de companie Bursei de Valori de la Budapesta. 

Comparativ, vânzările de motorină s-au situat la în perioada ianuarie-septembrie 2015 la 310.000 tone, în timp ce volumul vânzărilor de benzină a fost de 112.000 tone.

În al treilea trimestru al acestui an, volumul vânzărilor retail de motorină a urcat cu circa 12%, de la 118.000 tone la 132.000 tone, în timp ce vânzările de benzină au crescut cu peste 9%, de la 43.000 tone la 47.000 tone.

De asemenea, Grupul MOL a raportat în trimestrul al treilea un rezultat operaţional (profit înainde de dobânzi, deprecieri și amortizări, excluzând elementele excepționale și fluctuațiile de prețuri) de 165 miliarde forinţi (590 milioane dolari).

În primele nouă luni ale anului, rezultatul operaţional al grupului a fost de 1,68 miliarde dolari.

MOL şi-a îmbunătăţit estimarea privind profitabilitatea la nivelul întregului an 2016, majorând nivelul previzionat al rezultatului operaţional la circa 2,2 miliarde dolari.

Achiziţiile Eni Ungaria şi Eni Slovenia au început deja să contribuie la performanţa diviziei Retail, care a obţinut cel mai bun rezultat din istoria sa, arată raportul.

„MOL a derulat, conform planificării, un program amplu de lucrări de mentenanţă periodică la rafinăria Dunărea şi la combinatul petrochimic Tiszaujvaros, ceea ce a avut o influenţă asupra rezultatelor segmentului Downstream (rafinare şi marketing)”, spun reprezentanţii grupului.

Rezultatul operaţional în acest segment a fost stabil comparativ cu trimestrul anterior, dar s-a situat sub nivelul record înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Producţia de petrol şi gaze a fost de 107.000 barili echivalent petrol (bep) pe zi în trimestrul al treilea, în creştere cu 6% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a avansului producţiei de petrol.

Pe ansamblul primelor nouă luni, producţia medie a fost de 110.000 bep/zi.

Ca urmare a creşterii producţiei, rezultatul EBITDA al segmentului Upstream (explorare şi producţie de hidrocarburi) a urcat cu 12%, aceasta fiind prima creştere consemnată după anul 2011.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia.

Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.

din aceeasi categorie