Acasă EconomieBanci & Asigurari UniCredit ar putea desfiinţa cel puţin 10.000 de posturi

UniCredit ar putea desfiinţa cel puţin 10.000 de posturi

de A

unicredit-tiriacDirectorul general al grupului bancar UniCredit, Federico Ghizzoni, a refuzat să comenteze informaţiile potrivit cărora banca italiană intenţionează să desfiinţeze peste 10.000 de locuri de muncă, precizând că deocamdată nu există o cifră anume pe masa discuţiilor, transmite Reuters.

„Nu vreau să comenteze pentru că ne vom prezenta planul strategic în luna noiembrie sau la finele anului. Lucrăm la acest plan şi acum nu este momentul să discutăm pe marginea sa pentru că nu avem nici noi cifre concrete”, a declarat Federico Ghizzoni.

Anterior, Bloomberg, citând surse din interiorul băncii, a informat că UniCredit ar putea elimina cel puţin 10.000 de locuri de muncă, aproximativ 6,8% din forţa sa de muncă, în principal în Italia dar şi în Germania şi Austria. O decizie definitivă ar urma să fie luată până la finele acestui an.

UniCredit, grup care operează în 17 ţări cu 8.400 de oficii bancare şi 146.000 de angajaţi, a anunţat deja că va elimina 2.700 de locuri de muncă până în 2018 conform unui plan strategic pe cinci ani anunţat anterior şi care urmează să fie implementat. În prezent însă UniCredit lucrează la revizuirea planului strategic, prezentat în urmă cu 18 luni, în ideea de a reduce costurile şi a creşte veniturile. UniCredit este unul din cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac

din aceeasi categorie