Acasă MediuDezvoltare Durabila Un milion de maşini electrice în România

Un milion de maşini electrice în România

de GM

Numărul de autovehicule din România se va dubla în următorii 10-15 ani, iar un milion de unităţi vor fi electrice, estimează Schneider Electric România, companie interesată să participe la dezvoltarea infrastructurii necesare maşinilor electrice.

„Într-un interval de 10-15 ani în România vor circula un milion de maşini electrice”, a declarat preşedintele Schneider Electric România, Saulo Spaolanse, într-o conferinţă de presă,.

Potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, în România erau înmatriculate, la sfârşitul anului trecut, 5,42 milioane de vehicule, dintre care 4,3 milioane autoturisme, cele mai multe vehicule, aproape 60%, fiind echipate cu motorizări pe benzină.

La începutul lunii iunie, Renault România a anunţat că a încheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric şi Siemens în vederea dezvoltării în parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice în România. Acordurile au fost semnate în cadrul „Programului de Conectare a Vehiculelor Electrice – Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii”, iniţiat de Renault România.

Spaolanse a precizat că, în cadrul acestui parteneriat, compania de stat Electrica va livra electricitatea necesară alimentării maşinilor, iar cele mai mari investiţii necesare derulării proiectului vor aparţine Renault, alături de compania de utilităţi.

Pe de altă parte, Schneider Electric România a inaugurat Centrul de relaţii cu clienţii în Bucureşti, pentru divizia sa de IT.

Centrul din România, care va avea 44 de noi angajaţi (pe lângă cei 170 din prezent ai companiei) va gestiona relaţia cu clienţii APC by Schneider Electric din Europa, răspunzând solicitărilor venite din Franţa, Italia, Spania, Germania, Olanda, Elveţia, Austria, Belgia, Luxemburg, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, România, ţările Adriatice, Israel.

„Alegerea României drept ţară de implementare a centrului regional de suport APC by Schneider Electric pentru întreaga Europă reprezintă o investiţie importantă a companiei în piaţa de muncă din România, precum şi o recunoaştere a potenţialului acesteia. În procesul de recrutare am avut în vedere atât absolvenţii facultăţilor de limbi străine, cât şi cei ai facultăţilor cu profil tehnic sau economic. Departamentul este în prezent funcţional, iar aprecierile pozitive ale clienţilor nu au întârziat să apară”, a declarat Saulo Spaolanse.

Schneider Electric vizează creşterea cotei de piaţă şi vede oportunităţi de dezvoltare a afacerii în toate sectoarele în care activează, a mai spus Spaolanse.

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul energiei şi al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Compania are peste 110.000 de angajaţi în mai mult de 100 de ţări şi a realizat anul trecut venituri din vânzari de peste 19,6 miliarde de euro.

din aceeasi categorie