Acasă Economie Transgaz şi Transelectrica trec Prutul

Transgaz şi Transelectrica trec Prutul

de M G

energie-stilpPremierul Victor Ponta a anunţat că ministrul Economiei, Mihai Tudose, a prezentat în şedinţa comună de guvern dintre România şi Republica Moldova scrisori de intenţie din partea companiilor Transelectrica şi Transgaz de implicare în procesele de privatizare şi dezvoltare în Rep. Moldova.

„Ministrul Economiei, dl Tudose, a prezentat scrisori de intenţie clare din partea companiilor româneşti Transelectrica, Transgaz privind implicarea acestora în procesele de privatizare şi de dezvoltare din Republica Moldova. Companiile româneşti care au trecut prin procesele de restructurare, de modernizare, au fost listate la bursă, au resursele financiare necesare – pentru că, aşa cum ştiţi, banii de la listări nu i-am luat la buget şi i-am lăsat în companiile respective – pot să-şi ducă la îndeplinire programul de investiţii în Republica Moldova”, a afirmat Ponta, conform Agerpres, într-o conferinţă comună cu omologul său moldovean Valeriu Streleţ.

La rândul său, oficialul de la Chişinău a afirmat că interesul companiilor româneşti de a participa la dezvoltarea sistemului energetic din Republica Moldova va permite ţării sale „să iasă din cercul vicios al dependenţei de o singură sursă de furnizare a acestor resurse energetice şi să se debaraseze de calitatea de ostatic al unui sistem care de mult este învechit”. (n.r. – cel mai probabil, Valeriu Streleţ se referă la Federaţia Rusă, cel mai mare furnizor de gaze naturale, prin Gazprom; energia electrică consumată în Moldova de peste Prut este produsă majoritar la termocentrala Cuciurgan, din Transnistria, deţinută de un alt colos rus, RAO UES, un fel de Gazprom al energiei electrice pentru Rusia).

din aceeasi categorie