Acasă EconomieBanci & Asigurari Transgaz se asigură la Asirom  

Transgaz se asigură la Asirom  

de GM

transgazTransportatorul de gaze Transgaz a încheiat un contract cu societatea Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă, potrivit unui anunţ de atribuire publicat pe site-ul de licitaţii publice.

Contractul are o valoare de 213.640 de lei fără TVA şi a fost încheiat pentru o perioadă de un an. Transgaz a organizat o licitaţie electronică pe data de 7 iulie 2014, în cadrul căreia a primit patru oferte. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai mic. Valoarea contractului a fost estimată iniţial la 340.000 de lei fără TVA.

Transgaz este operatorul de transport şi sistem în sectorul gazelor naturale. Potrivit Depozitarului Central, acţionarul majoritar al companiei este statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, care deţine 58,5% din acţiuni. Restul titlurilor Transgaz sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

Deşi este o companie cu profil energetic, Transgaz nu poate avea drept acţionar majoritar Ministerul Economiei sau Departamentul pentru Energie, întrucât directivele europene prevăd separarea juridică a operatorului de transport de producătorii, distribuitorii şi furnizorii de gaze.

din aceeasi categorie