Acasă EconomieIndustrie Transfăgărășanul ar putea fi deschis tot anul

Transfăgărășanul ar putea fi deschis tot anul

de A

TransfagarasanCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat o licitaţie deschisă de 3,7 milioane de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate care să identifice soluţii pentru ca circulaţia pe Transfăgărăşan să fie deschisă tot timpul anului.

„Proiectul are ca scop principal reabilitarea şi modernizarea drumului existent pentru ca circulaţia să fie deschisă tot timpul anului şi pe secţiunea de drum cuprinsă între km 10+000 (Piscul Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) prin adoptarea unor soluţii tehnice corespunzătoare”, a informat CNADNR, într-un comunicat.

Contractului are ca obiect „realizarea expertizei tehnice şi realizarea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea/modernizarea DN 7C km 0+000 – km 151+955 (Transfăgărăşan)”.

Valoarea contractului fără TVA este de aproape 3 milioane de lei.

Termenul limită de depunere al ofertelor este 16 septembrie 2015, ora 10:00, ofertele urmând a fi deschise două ore mai târziu. Durata contractului este de 12 luni de la data de începere a contractului (6 luni elaborarea expertizei tehnice şi studiul de fezabilitate + 6 luni asistenţa acordată beneficiarului).

DN 7C este un drum de altitudine care corelează sudul României cu Transilvania traversând Carpaţii Meridionali. Acest drum ajunge la barajul Vidraru şi este deschis traficului sezonier din iunie până în noiembrie, fiind un drum turistic de munte.

din aceeasi categorie