Acasă Economie TOP 50 Femei în Economie

TOP 50 Femei în Economie

de M G

Christina Verchere, CEO OMV Petrom, și Corina Popescu, CEO Grupul Electrica, au fost desemnate între cele mai puternice femei din economia României.

Fondatoarea Catena, Anca Vlad, cofondatoarea Bitdefender, Măriuca Talpeş, şi şefa OMV Petrom, Christina Verchere, sunt primele trei femei din „Top 50 Femei în Economie”, realizat de portalul de business banii.net. Pe locul 7 se află Corina Popescu, CEO al Electrica SA, cel important actor din piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice. Întreaga carieră şi-a dedicat-o sectorului energetic, activând atât în domeniul privat, cât şi în cadrul unor companii de stat. În urmă cu o lună, datorită performanţelor excepţionale, Corina Popescu a primit votul acţionarilor pentru un mandat de patru ani în fruntea companiei Electrica SA.

Prima ediţie a „TOP 50 Femei în Economie” a fost lansată în cadrul evenimentului Gala „Women in Economy”, organizată de CONAF – Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin şi Capital Media Production. La eveniment au participat peste 800 de persoane, printre care înalte oficialităţi din România şi din străinătate. Au primit distincţii antreprenoare de top şi doamne care conduc operaţiunile unor companii gigant, care asigură o parte însemnată din PIB-ul României.

Clasamentul a fost realizat în funcţie de notorietate, valoarea businessului şi realizările din ultimii doi ani. La capitolul „notorietate”, jumătate din punctaj a fost dat de prezenţa persoanei în mass media, iar cealaltă jumătate de cât de cunoscută este compania pe care a construit-o şi/ sau pe care o conduce. În ceea ce priveşte indicatorul „valoare business”, au fost luate în calcul cifrele de afaceri. În cazul antreprenoarelor, punctajul maxim, de 5 mărţişoare, a fost obţinut de companiile cu afaceri de peste 100 de milioane de euro. La categoria CEO, 5 puncte au obţinut doamnele care conduc afaceri care au trecut de un miliard de euro. Acelaşi raport, de 1:10, a fost păstrat la fiecare interval. La capitolul realizări, s-au punctat rezultatele financiare raportate în ultimii doi ani, proiectele de investiţii, dar şi implicarea în programe de CSR.

“În complicata lume a businessului, e extrem de greu să ajungi în top. Iar, dacă ne gândim că vorbim despre un sector în care bărbaţii sunt, de cele mai multe ori, cei care fac legea, e cu atât mai complicat pentru o femeie să ajungă în faţă. Totuşi, în lumea afacerilor din România, sunt numeroase doamne care au obţinut performanţe de invidiat”, a declarat Ciprian Mailat, manging director Capital Media Production.

din aceeasi categorie