Acasă Economie Tehnologie de la Wind Power Energy

Tehnologie de la Wind Power Energy

de GM

Wind Power Energy (WPE), companie de consultanţă şi servicii pentru parcuri eoliene şi fotovoltaice, introduce, în premieră pe piaţa din România, echipamentul de măsurare a resurselor şi potenţialului energetic eolian Sodarul AQ500 (“Sound Detection and Ranging”), tehnologie care face posibilă măsurarea profilului pe verticală a vântului cu ajutorul sunetului.

WPE a semnat un parteneriat cu AQSystems Suedia, companie care dezvoltă soluţii de “remote sensing” pentru măsurarea vântului încă din anul 1960. WPE a devenit, astfel, distribuitor autorizat pentru România al produselor AQSystems pentru analiza resurselor şi potenţialului eolian şi estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 15% în 2013, datorită lansării noii game.

“Noul parteneriat cu AQSystems, companie suedeză cu experienţă în folosirea echipamentelor de tip sodar de peste 50 de ani, aduce atât un plus de calitate şi eficienţă în efectuarea măsurătorilor şi dezvoltărilor proiectelor eoliene, cât şi o creştere a eficienţei şi operării parcurilor”, a declarat, într-un comunicat de presă, Sebastian Enache, directorul general al Wind Power Energy.

Avantajele acestei tehnologii ţin şi de faptul că, spre deosebire de un stâlp de măsură, sodarul nu are nevoie de autorizaţie de construire – pentru că este mobil – şi, totodată, poate măsura vântul până la o înălţime de 200 de metri, funcţionând în condiţii climatice extreme: de la -40°C, până la 60°C, cu o acurateţe de 0,1m/s.

“Turbinele eoliene sunt din ce în ce mai înalte, iar stâlpii de măsură sunt din ce în ce mai scumpi. Echipamentul AQ500 Sodar permite validarea rapidă a profilului vertical al vântului, având incertitudini reduse şi o mare disponibilitate”, a adăugat Sebastian Enache.

“Credem că România are potenţialul de a deveni în viitor o piaţă foarte importantă pentru noi. Aşteptăm cu interes ca WPE să realizeze cât mai multe studii bancabile de vânt cu acest echipament”, a spus, la rândul său, Pelle Hurtig, directorul general al AQSystem Suedia.

WPE, o companie membră a Monsson Group, a fost fondată în anul 2008, fiind prima companie românească de consultanţă şi tehnologie pentru parcuri eoliene.

În prezent, WPE este una dintre cele mai mari companii autohtone din domeniul tehnologiei surselor regenerabile de energie şi consultanţă, furnizând servicii pentru mai mult de 75% din parcurile eoliene operaţionale în România.

Compania oferă o gamă largă de servicii, printre care elaborarea de studii de vânt bancabile, măsurători de vânt, prognoză de producţie pentru parcuri eoliene şi fotovoltaice, balizaj luminos şi comunicaţii pentru parcurile eoliene.

din aceeasi categorie