Acasă Stiri ExterneEuropa Suedia, investigaţie la Volkswagen pentru motoarele trucate

Suedia, investigaţie la Volkswagen pentru motoarele trucate

de A

volkswagenDirecția Antifraudă din Suedia a anunțat că a deschis o investigație preliminară împotriva producătorului german de autovehicule Volkswagen (VW) pentru fraudă gravă, ca urmare a scandalului privind manipularea testelor de emisii, relatează agenția EFE.

Cazul se bazează pe informațiile conform cărora pe autovehiculele fabricate de VW au fost instalate „dispozitive trucate” pentru ca valorile emisiilor de oxid de nitrogen să nu depășească maximele fixate de Uniunea Europeană, conform comunicatului.

Investigațiile se concentrează pe autovehiculele fabricate între 2009 și 2015, autorizate inițial de Oficiul Federal de Transport Auto german (KBA) și apoi de Direcția Generală de Transport suedeză, și care au fost vândute în țara nordică.

Volkswagen, care a anunțat „colaborarea totală”, se confruntă și cu un posibil delict de fals în acte într-un caz ce ar putea implica dare de mită, a avertizat Fiscul, care colaborează cu autoritățile din alte țări afectate.

Guvernul american a prezentat în urmă cu o săptămână o plângere împotriva companiei germane, prin care o acuză pe această de delicte de mediu, prin trucarea motoarelor la circa 600.000 de autovehicule, pentru a trece testele de emisii poluante.

Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a dezvăluit în septembrie anul trecut trucarea autovehiculelor diesel ale VW, fapt recunoscut de grupul german.

din aceeasi categorie