Acasă Inedit Soros dă 18 miliarde de dolari Fundaţiei pentru o Societate Deschisă

Soros dă 18 miliarde de dolari Fundaţiei pentru o Societate Deschisă

de M G

Miliardarul George Soros (foto) a decis să transfere 18 miliarde de dolari către Fundaţia pentru o Societate Deschisă, care devine, astfel, una dintre cele mai mari organizaţii filantropice din lume, informează Wall Street Journal, care citează oficiali ai fundaţiei înfiinţată de miliardarul american, transmite Agerpres. Reamintim, Fundaţia are şi o filială în România, înfiinţată încă din anul 1990. Potrivit revistei Forbes, averea personală a lui George Soros este de 23 de miliarde de dolari.

După ce va prelua cea mai mare parte din averea lui Soros, Fundaţia pentru o Societate Deschisă va deveni una dintre cele mai mari organizaţii filantropice din lume şi a doua din SUA, în funcţie de active, după Bill and Melinda Gates Foundation.

Acest transfer de fonduri va transforma atât Fundaţia pentru o Societate Deschisă, cât şi firma de investiţii a lui George Soros, Soros Fund Management LLC. Potrivit surselor citate de Wall Street Journal, Soros nu intenţionează să facă tranzacţii cu miliardele care acum aparţin Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, ci va face tranzacţii cu proprii săi bani, care sunt păstraţi într-o firmă separată.

Soros, în vârstă de 87 de ani, este renumit pentru că, în 1992, a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină.

din aceeasi categorie