Acasă Stiri InterneHidro Sindicaliștii de la Porțile de Fier cer semnarea CCM

Sindicaliștii de la Porțile de Fier cer semnarea CCM

de A

Portile de Fier HidroelectricaMembrii Sindicatului Porţile de Fier solicită conducerii executive a SSH Hidroserv SA semnarea Contractului Colectiv de Muncă, dar şi recuperarea drepturilor salariale şi de altă natură care au fost tăiate abuziv, se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

”Salariaţii solicită semnarea Contractului Colectiv de Muncă, în conformitate cu prevederile legii şi pe baza proceselor verbale de negociere semnate pe parcursul anului 2014. Menţionăm ca aceste procese verbale au fost recunoscute şi semnate de către conducerea executivă a SSH Hidroserv SA împreună cu Sindicatul Porţile de Fier. În acest moment, conducerea executivă, în mod abuziv, refuză semnarea Contractului Colectiv de Muncă, nedorind să mai recunoască procesele verbale semnate. Menţionăm că la ora actuală la nivelul SSH Hidroserv SA este declanşat, încă din data de 21 ianuarie 2015, conflictul colectiv de muncă, conflict înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă al municipiului Bucureşti şi nesoluţionat nici până la această dată”, se arată în comunicat.

Salariaţii din cadrul Sucursalei Râmnicu Vâlcea, membri ai Sindicatului Porţile de Fier, au organizat spontan, joi, 23 iulie, o acţiune de protest.

”Salariaţii s-au aflat de la primele ore de program în curtea sediului sucursalei, solicitând să le fie acordate toate drepturile cuvenite, drepturi ce în mod abuziv le-au fost tăiate. Cu toate că ne aflăm într-un conflict de muncă şi că – înţelegând situaţia – salariaţii nu au declanşat greva, deşi există semnăturile necesare, tot în mod abuziv şi în total dispreţ faţă de lege, conducerea executivă a procedat la concedierea colectivă a peste 240 de salariaţi. Abuzul este cu atât mai evident, cu cât – din cei 244 de salariaţi disponibilizaţi – 217 sunt membri ai Sindicatului Porţile de Fier şi doar 27 ai celorlalte 6 sindicate existente la nivelul societăţii”, spun sindicaliștii.

Potrivit acestora, situaţia de la Porţile de Fier este cunoscută şi la nivelul ministerului de resort şi al Guvernului, fiind sesizată inclusiv Administraţia Prezidenţială.

”Până acum singurele efecte resimţite au fost ameninţările şi atacurile la adresa salariaţilor şi liderilor de sindicat Florin Iordache – de la Râmnicu Vâlcea şi Cristinel Popescu – de la Porţile de Fier. Până în acest moment au fost disponibilizaţi patru lideri de sindicat”, se precizează în comunicat.

din aceeasi categorie