Acasă Economie Siemens își lasă oamenii să lucreze de unde vor

Siemens își lasă oamenii să lucreze de unde vor

de M G

Conglomeratul industrial german Siemens a decis să îşi lase angajaţii să lucreze de unde doresc, câte două sau trei zile le săptămână, un nou exemplu al modului în care pandemia de coronavirus a determinat companiile să regândească cum şi unde muncesc angajaţii, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Compania, care realizează o gamă largă de produse, de la trenuri şi până la software, a informat că board-ul său a aprobat un nou model de lucru, care permite angajaţilor să lucreze de unde sunt mai productivi, inclusiv de acasă sau din spaţii de tip coworking.

„Obiectivul este de a permite angajaţilor din întreaga lume să lucreze în regim mobil, pentru o medie de două sau trei zile pe săptămână, acolo unde este rezonabil şi fezabil”, a informat Siemens într-un comunicat. „Aceste modificări vor fi însoţite şi de un nou stil de leadership, care pune accentul pe rezultat mai degrabă decât pe timpul petrecut la birou”, a declarat, la rândul său, noul director general, Roland Busch.

Siemens, prima companie germană care schimbă cu caracter permanent modul în care organizează modul de lucru al angajaţilor, a informat că noul model se va aplica pentru peste 140.000 de salariaţi din 125 de locaţii, din 43 de ţări. Siemens a precizat, însă, că noua abordare va ţine cont de solicitările locale, de cerinţele specifice ale locului de muncă şi de preferinţele individuale.

Cu o istorie ce începe, în România, în anul 1905, Siemens operează în prezent, în țara npoastră, 4 fabrici şi 4 centre de cercetare-dezvoltare pe plan local, având peste 2.000 de angajaţi. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens a preluat coordonarea activităţilor de vânzare ale grupului german în Republica Moldova.

din aceeasi categorie