Acasă Stiri ExterneAmerica Serinus Energy se pregăteşte de foraje la Satu Mare

Serinus Energy se pregăteşte de foraje la Satu Mare

de GM

sonda 4Compania canadiană Serinus Energy a anunţat că a contractat o sondă pentru un program de foraje ce vor fi efectuate luna viitoare la concesiunea sa din nord-vestul României, informează un comunicat de presă.

Serinus, companie care deţine o participare directă de 60% din concesiunea Satu Mare, a precizat că a semnat un contract cu firma Tacrom Drilling SRL, o subsidiară a firmei germane CAT GmbH, pentru utilizarea sondei sale Futura-3 în vederea efectuării unor lucrări de foraj la adâncimi de 1.800-2.000 de metri. Forajele ar urma să fie efectuate luna viitoare şi în funcţie de succes, finalizarea şi testarea puţurilor este aşteptată a avea loc în primul trimestru al anului următor, scrie Agerpres.

Concesiunea Satu Mare acoperă o suprafaţă de 2.949 kilometri pătraţi la graniţa României cu Ungaria, iar societatea Winstar Satu Mare SRL, o subsidiară a Serinus Energy, deţine o participare directă de 60%.

Serinus este o companie internaţională de explorare şi producţie de petrol şi gaze cu un portofoliu diversificat de proiecte în Ucraina, Brunei, Tunisia, România şi Siria.

din aceeasi categorie