Acasă EconomieIndustrie Șef nou peste consiliul de administraţie al Oil Terminal Constanţa

Șef nou peste consiliul de administraţie al Oil Terminal Constanţa

de A

oil_terminalDumitru Matei a fost ales preşedinte al consiliului de administraţie al Oil Terminal Constanţa (OIL), operatorul terminalului petrolier la Marea Neagră controlat de stat, înlocuindu-l în funcție pe Bogdan Costreie.

Acesta este reprezentantul Fondului Proprietatea şi fost director general al companiei Electroprecizia Săcele.

Reprezentanţii Ministerului Energiei în adunarea generală a acţionarilor Oil Terminal Constanţa au aprobat săptămâna trecută revocarea a trei membri din consiliul de administraţie din cauză că “nu au fost reconfirmaţi prin vot cumulativ”.

Noii membri ai consiliului de administraţie, desemnaţi prin vot cumulativ, sunt Toma Bogdan Costreie, Cătălin Constantin Grigorescu, Dumitru Matei, Cristian Florea, Bogdan Cristian Patriniche, Claudiu Eduard Negrişan şi Staar Rating SRL.

De asemenea, într-o şedinţă extraordinară a AGA, reprezentanţii statului au aprobat majorarea capitalului social de peste cinci ori, de la 58,2 milioane lei la 319,2 milioane lei, în principal printr-un aport în natură din partea statului, reprezentând terenuri în Constanţa în valoare de 155,6 milioane lei.

În 29 septembrie, la sediul Oil Terminal din Constanţa a început un protest iniţiat de liderii sindicali ai societăţii, nemulţumiţi de schimbările pe care Ministerul Energiei vrea să le opereze în conducerea firmei. Manifestanţii au cerut atunci demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu.

Sindicaliştii spuneau că protestează faţă de decizia Ministerului Energiei de a înlocui actualul consiliu de administraţie prin metoda votului cumulativ. Aceştia precizau că doresc un consiliu de administraţie susţinut de acţionarii minoritari.

Oil Terminal Constanţa este controlată de Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din acţiuni și are o capitalizare  de 56 milioane lei.

Compania Oil Terminal, care operează unul dintre cele mai mari terminale maritime petroliere din sud-estul Europei, Oil Terminal a înregistrat un profit net de peste 14,5 milioane lei în primul semestru din acest an, în creştere cu 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cifra de afaceri realizată în prima parte a acestui an a fost de 78,6 milioane lei.

La 30 iunie 2016, compania avea aproape 1.000 de angajaţi.

din aceeasi categorie