Acasă EconomieIndustrie Şef nou la Holzindustrie Schweighofer

Şef nou la Holzindustrie Schweighofer

de A

Thomas Schiefer, Holzindustrie SchweighoferThomas Schiefer a fost numit în funcția de country manager al Holzindustrie Schweighofer în România, înlocuindu-l astfel pe  Dan Bănacu, director general al fabricii din Comănești, care va rămâne purtătorul de cuvânt al companiei locale.

Thomas Schiefer va asigura continuitatea activității societății Holzindustrie Schweighofer SRL şi  va contribui totodată la coordonarea celor cinci fabrici Holzindustrie Schweighofer din România și a directorilor de fabrică din Sebeș, Rădăuți, Reci, Siret și Comănești.

„Avem 3.000 de angajați în trei fabrici de cherestea, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv și una de panel, iar toate fabricile noastre din România realizează produse cu valoare adăugată. Compania exportă aceste produse în aproximativ 70 țări din întreaga lume și acesta este un lucru de care putem fi mândri”, a declarat Thomas Schiefer.

El a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul companiei Rehau, lucrând în Germania, Marea Britanie, Africa de Sud și Singapore. Thomas Schiefer, care și-a petrecut copilăria în România, s-a mutat înapoi în București împreună cu familia sa în anul 2012. Vorbește fluent limbile română, engleză, germană și poloneză.

În ceea ce privește studiile absolvite, Thomas Schiefer a obținut o licență în Administrarea Afacerilor și a finalizat un masterat în Economie la Universitatea din Hagen, Germania. Deține, de asemenea, o Diplomă Avansată ACCA în Contabilitate și Afaceri.

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de vâscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea, la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând aproape 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. Din octombrie 2015, din Grupul Schweighofer face parte și o fabrică de cherestea în Germania.

Holzindustrie Schweighofer achiziționează din România doar 11% din volumul de lemn recoltat anual, restul materiei prime fiind asigurat din importuri. În prezent, aproape 50% din lemnul cumpărat și prelucrat de Holzindustrie Schweighofer provine din import, din țări precum Ucraina, Belarus, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Rusia, Ungaria, Serbia, Bosnia, Polonia, Lituania, Austria, Croația, Cehia, compania importând, mai nou, și cherestea din Germania. Acest lemn este ulterior prelucrat în țară, cu forță de muncă locală, astfel că i se adaugă plus valoare și generează sume importante pentru bugetul local și cel al statului român sub formă de taxe și impozite.

din aceeasi categorie