Acasă EconomieComunicatii & IT Șef al SRI Sibiu: Transgaz şi Romgaz, ţinte ale atacurilor cibernetice

Șef al SRI Sibiu: Transgaz şi Romgaz, ţinte ale atacurilor cibernetice

de GM

transgazMai multe companii şi instituţii publice din Sibiu „care gestionează înfrastructură critică” au fost în 2013 ţintele unor atacuri cibernetice, printre acestea numărându-se Transgaz şi Romgaz, afirmă directorul adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI) Sibiu, Constantin Calance. Acesta a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă au existat instituţii publice şi companii din judeţul Sibiu care au fost ţinte ale unor atacuri cibernetice.

„Au fost instituţii care au fost supuse atacurilor cibernetice şi aici ţin să mulţumesc reprezentanţilor instituţiilor care au înţeles să sesizeze şi să ne asigure asistenţa necesară pentru a interveni în astfel de situaţii. Au fost şi instituţii şi companii naţionale, deţinătoare, care administrează, care gestionează infrastructură critică”, a declarat Constantin Calance, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, în 2013 cinci companii şi instituţii sibiene au fost atacate cibernetic. Întrebat dacă printre companiile naţionale vizate de atacuri cibernetice în 2013 se numără Romgaz şi Transgaz, Calance a răspuns: „Da, sigur că da”.

Constantin Calance a precizat că SRI dispune de specialişti pregătiţi să facă faţă atacurilor cibernetice.

„După cum ştiţi, de curând, mai precis, de anul trecut, Serviciul Român de Informaţii a fost desemnat autoritatea naţională în domeniul cyber intelligence. Este un început. Avem acei specialişti care să asigure expertiza necesară pentru a evalua unele atacuri cibernetice”, a spus adjunctul SRI Sibiu.

din aceeasi categorie