Acasă MediuDezvoltare Durabila Schweighofer își vinde pădurile din România

Schweighofer își vinde pădurile din România

de L M

Grupul Schweighofer, specializat în prelucrarea lemnului, face o schimbare de strategie şi vinde compania subsidiară Cascade Empire SRL şi divizia de management forestier – Ocol Silvic Cascade Empire S.R.L. către compania suedeză GreenGold Group. Decizia, destul de surprinzătoare, vine după ce, în urmă cu doi ani, a fost în centrul unui scandal privind utilizarea de lemn tăiat ilegal. Între timp, grupul a luat măsuri dure de asigurare a trasabilității lemnului, ca să mai spele din imaginea pătată.

Grupul austriac a precizat că părţile contractante au decis să nu facă publică valoarea tranzacţiei şi detaliile contractuale. Pădurile deţinute de Cascade Empire însumează 14.283 hectare, localizate în judeţele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamţ şi Suceava. Cascade Empire achiziţionase pădurile respective între anii 2003-2011 şi are în prezent 19 angajaţi, incluzând personalul diviziei de management forestier. Întreaga echipă va fi preluată de noul proprietar.

„Grupul Schweighofer continuă să sprijine gospodărirea durabilă a pădurilor. Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piaţa românească în 2003. Azi compania operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn cu un total de circa 3.100 angajaţi”, a precizat grupul austriac. Începând din 2017 compania a implementat un plan de acţiune pentru o industrie sustenabilă de prelucrare a lemnului care depăşeşte cu mult cerinţele legale, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Holzindustrie Schweighofer rămâne dedicată acestui plan de acţiune şi va continua să optimizeze dialogul cu organizaţiile non-guvernamentale şi alte părţi interesate”, se mai spune în comunicat.

Grupul Schweighofer îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activităţi şi în producţia de energie din surse regenerabile şi afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn şi o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.500 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.

din aceeasi categorie

1 comentariu

Schweighofer își vinde pădurile din România – Ziarul de Mediu martie 27, 2018 - 6:20 pm

[…] Sursa: Focus Energetic […]

Comments are closed.