Acasă Analize Scandal la Târgu Jiu: CE Oltenia se vrea “capitalist”

Scandal la Târgu Jiu: CE Oltenia se vrea “capitalist”

de M G

CE OlteniaConsiliul de Supraveghere al Complexului Energetic (CE) Oltenia (CEO) a decis să propună Adunării Generale a Acţionarilor mutarea sediului social al companiei în Capitală, în urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive şi administrative, se menţionează într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei. De altfel, compania deţine un sediu în Bucureşti, iar sediul social va putea fi mutat la respectiva adresă. Drept urmare, PNL Gorj cere demisia ministrului Energiei şi a conducerii CE Oltenia. În plus, astăzi va organiza un miting, în semn de protest faţă de mutarea sediului CE Oltenia la Bucureşti.

„Printre considerentele avute în vedere la luarea acestei decizii au fost necesitatea asigurării unei colaborări permanente cu o serie de instituţii care au sediul în Bucureşti (Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Ministerul Finanţelor Publice, ANRM, ANRE, Consiliul Concurenţei, bănci etc.), desfăşurarea în condiţii optime a întâlnirilor de lucru cu instituţiile care au sediul în Bucureşti şi eliminarea cheltuielilor de deplasare în acest scop, facilitarea desfăşurării şedinţelor AGA la noul sediul social, având în vedere că toţi acţionarii societăţii au sediul în Bucureşti, lărgirea ariei de selecţie a specialiştilor necesari unei viziuni moderne asupra conducerii şi funcţionării companiei; participarea conducerii CEO la evenimentele derulate în domeniul energetic, aşa cum se întâmplă cu conducerile altor companii similare care au sediul în Bucureşti, deşi activitatea o derulează în alte zone din ţară (Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Electrica, Transelectrica s.a.)”, se menţionează în comunicatul de presă.

Aceeaşi sursă mai arată că alte considerente pentru mutarea sediului social sunt legate de „asigurarea cadrului de obiectivitate şi de transparenţă necesar eliminării oricărei suspiciuni de influenţă a vreunui factor extern activităţii companiei, asigurarea unei protecţii sporite pentru generarea, transferul şi controlul datelor cu caracter intern şi profesionalizarea şi modernizarea conducerii şi proceselor interne prin accesul facil la expertiză, şcolarizare şi perfecţionare continuă”.

Conducerea CEO mai afirmă că, prin mutarea sediului social, bugetele locale nu au de suferit.

PNL cere demisia ministrului Energiei

PNL Gorj a cerut demisia ministrului Energiei, dar şi a conducerii Complexului Energetic Oltenia, ca urmare a deciziei mutării sediului social al companiei la Bucureşti. „Conducerea Partidului Național Liberal, filiala Gorj, își manifestă, încă o dată, indignarea și revolta față de această decizie, iar pentru atitudinea la adresa minerilor și energeticienilor solicită demisia ministrului Energiei, membrilor Directoratului și Consiliului de Supraveghere”, arată PNL Gorj într-un comunicat, transmite publicaţia Pandurul.ro. În plus, PNL Gorj va organiza miercuri un miting cu două mii de participanţi, în semn de protest faţă de mutarea sediului CE Oltenia la Bucureşti.

Din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia fac parte Cristian Eugen Radu (preşedinte), Cornel Bobâlcă, Dan Valentin Gheorghe, Ştefan Valeriu Ivan, Elena Popescu şi Marius Andrei Roman (membri). Directoratul companiei îi are în componenţă pe Laurenţiu Ciobotărică (preşedinte), Ion Petroniu, Ionel Ilie şi Daniel Antonie (membri).

din aceeasi categorie