Acasă Stiri ExterneAsia Pacific Saudi Aramco va investi 7 miliarde dolari într-o rafinărie în Malaezia

Saudi Aramco va investi 7 miliarde dolari într-o rafinărie în Malaezia

de A

rafinarie-petrochimiePremierul malaezian Najib Razak a anunţat că gigantul petrolier Saudi Aramco din Arabia Saudită va investi şapte miliarde de dolari într-un proiect de rafinare şi petrochimie din Johor, în sudul Malaeziei, transmite Reuters. Decizia a fost luată în urma discuţiilor dintre directorii Saudi Aramco şi cei ai companiei energetice de stat din Malaezia, Petroliam Nasional Bhd (Petronas), care finanţează proiectul RAPID, evaluat la 27 de miliarde de dolari, a declarat Najib Razak.

”Aceasta este o investiţie semnificativă şi mai multe detalii vor fi anunţate marţi. Vreau doar să confirm că s-a ajuns la o înţelegere şi regele Salman este încântat că mâine va fi semnat acordul”, a adăugat oficialul.

Proiectul RAPID ar urma să devină operaţional în primul trimestru din 2019. Va fi un complex unde va putea fi prelucrată zilnic o cantitate de 300.000 de barili de ţiţei.

Aramco (prescurtare de la Arabian American Oil Company) este cea mai mare companie petrolieră din lume cu rezerve de ţiţei de aproximativ 265 miliarde de barili, sau 15% din depozitele mondiale de petrol.

din aceeasi categorie