Acasă EconomieIndustrie S-a deschis Transalpina

S-a deschis Transalpina

de A

transalpinaCirculația rutieră pe DN 67C (Transalpina) s-a deschis sâmbătă, la ora 7:00, pe sectorul de drum cuprins între km 34+500 – km 59+800, viteza maximă de circulație fiind de 30 kilometri/oră.

„Precizăm că accesul autovehiculelor în intervalul orar 20,00 — 7,00 este strict interzis. De asemenea, viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h, accesul pe acest tronson de drum fiind permis doar autovehiculelor cu MTMA mai mică sau egală de 3,5 tone”, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul CNADNR sau poate fi accesată pagina de internet a companiei.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.

Se pare că drumul a fost construit în timpul romanilor, având o importanță strategică, și a fost modernizat în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscut ca „Drumul Regelui”.

din aceeasi categorie