Acasă EconomieIndustrie România are 73 de parcuri industriale, Ungaria – 220

România are 73 de parcuri industriale, Ungaria – 220

de A

parc-industrialRomânia are în prezent 73 de parcuri industriale, în timp ce Ungaria avea 220 de parcuri industriale, în anul 2013, Polonia – 210, Cehia – 200, iar Slovacia avea 85 de unităţi. Viceprim-ministrul Costin Borc a declarat luni că, în ultimele luni, au fost identificate potenţiale spaţii investiţionale pentru a răspunde cererilor venite din partea companiilor străine interesate de dezvoltarea de proiecte greenfield în România.

“Am constatat cu satisfacţie existenţa unor spaţii noi ce pot fi incluse în lista posibilelor opţiuni pentru proiectele aflate în faza de prospecție a procesului decizional. În acest sens, aş dori să menţionez parcurile industriale de la Ocna Mureş, Câmpia Turzii (Tetarom5), Turda (Industrial Park) şi Şelimbăr Sibiu”, a spus Costin Borc, ministrul Economiei, prezent la un eveniment.

Acesta a precizat că a demarat un proiect de promovare regională.

Astfel, prima acţiune amplă în acest sens a avut loc la Constanţa, “judeţ ce a pierdut proiecte de-a lungul anilor din cauza lipsei unui parc industrial adecvat care să aducă investiţii străine”, spune Borc.

Oficialul afirmă că parcurile industriale pot deveni incubatoare de afaceri şi pot contribui într-o măsură semnificativă la poziţionarea României ca pol regional în anumite domenii (IT sau automotive).

“Existenţa parcurilor industriale şi a unor spaţii investiţionale care să permită implementarea unor proiecte de anvergură este vitală pentru România şi pentru dezvoltarea comunităţilor locale”, adaugă Borc, care subliniază că România are nevoie de mai multe parcuri de anvergură.

din aceeasi categorie