Acasă Stiri InterneRegenerabila România a devenit oficial a 23-a ţară membră a CSLF

România a devenit oficial a 23-a ţară membră a CSLF

de M G

co2România a devenit a 23-a ţară membră a CSLF (Carbon Sequestration Leadership Forum), respectiv a opta din Uniunea Europeană, în cadrul conferinţei care se desfăşoară la Riad (Arabia Saudită), se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri (MEIMMMA).

Întâlnirea grupului pentru politici publice al Carbon Sequestration Leadership Forum (CSLF) se desfăşoară între 1 şi 5 noiembrie la Riad – Arabia Saudită.

“În calitate de membru al Uniunii Europene, România îşi propune să fie un partener important pentru implementarea Uniunii Energetice, care urmăreşte transformarea sistemului energetic european, în următorii cinci ani, prin completarea pieţei interne, întărirea securităţii energetice şi, nu în ultimul rând, decarbonizarea sistemului care va permite Uniunii Europene atingerea obiectivelor de schimbări climatice propuse”, a precizat Andrei Gerea, ministrul MEIMMMA.

În data de 4 noiembrie, ministrul Energiei va participa la cea de a VI-a Conferinţă Ministerială CSLF alături de conducătorii instituţiilor guvernamentale pentru politica energetică din Statele Unite ale Americii, Arabia Saudită, Norvegia, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, precum şi şefii delegaţiilor celorlalte state membre.

Cu prilejul vizitei în Arabia Saudită, ministrul român a avut întâlniri cu reprezentaţi ai mediului de afaceri din această ţară, abordând posibile proiecte de cooperare economică româno-saudite în domeniile coordonate de Ministerul Energiei.

din aceeasi categorie