Acasă MediuDezvoltare Durabila Revizie la Petrobrazi

Revizie la Petrobrazi

de L M

petrol petromOMV Petrom bagă peste 40 de milioane de euro în lucrările necesare reviziei rafinăriei Petrobrazi de la Ploiești din acest an. Pentru trei săptămâni, rafinăria nu va livra niciun fel de carburat, dar au fost făcute stocuri suficiente ca piața să nu sufere deloc.

Pe 27 mai, toate instalațiile de pe platforma Petrbrazi vor fi oprite pentru revizia și modernizarea instalațiilor planificate pentru acest an. Bugetul pentru revizie este de 16,8 milioane de euro, la care se adaugă 23,7 milioane de euro pentru lucrări de modernizare, astfel că bgetul total se ridică la 40,5 milioane de euro. Se preconizează ca revizia din acest an să dureze trei săptămâni. Aceasta este prima revizie a rafinăriei după finalizarea programului de modernizare care s-a derulat în peruoada 2010-2014, pentru care s-au cheltuit 600 milioane de euro, au declarat, luni, directori ai rafinăriei.

Ne așteptăm ca personalul care lucrează pe platformă în perioada reviziei să crească cu aproximativ 3.200 de persoane. Considerăm că este un beneficiu pentru economia locală, pentru că se folosește forță de muncă de aici, iar toți contractorii generali sunt firme românești”, a declarat Adrian Mincu, directorul administrativ al rafinăriei. Potrivit acestuia, vor fi influențe pozitive și asupra activității din zonă. „Sunt beneficii pentru toți, de la restaurante și hoteluri, la transport”, a spus Mincu.

În cadrul reviziei, pe lângă lucrările de mentenanță și inspecție pentru reautorizare, la Petrobrazi vor fi derulate și lucrări de modernizare, susțin directorii rafinăriei. Prin investițiile în sistemul de cogenerare, care asigură producția de energie electrică și abur pentru rafinări, și prin extinderea sistemului de automatizare se vizează atât creșterea siguranței în exploatare, cât și a eficienței, au precizat oficialii de la Petrobrazi. „În cadrul procesului, 1.900 de conducte vor trece prin procesul de mentenanţă şi 1.300 de valve de siguranţă vor fi verificate. Totodata, vor fi reabilitate 4 rezevoare mai mici de ţiţei, de 10.000 mc fiecare. Va fi modernizată şi instalaţia de intervenţie în caz de incendiu”, a punctat Mincu.

Petrobrazi este singura rafinărie operată de OMV Petrom în România. Rafinaria a fost pusă în funcţiune în 1934. În perioada 2005-2015, în zece ani de la privatizare, a atras investiţii de 1,2 miliarde de euro, spun cei de la Petrom. Cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone anual, Petrobrazi poate procesa integral producţia de ţiţei a OMV Petrom din România, iar producţia sa poate acoperi 47% din necesarul de carburanţi al României.

din aceeasi categorie