Acasă MediuDezvoltare Durabila Rețineri pentru poluarea de la Sintești

Rețineri pentru poluarea de la Sintești

de L M

În cele din urmă, autoritățile au făcut ceea ce trebuiau să facă de acum 20 de ani: au reținut persoane care ardeau ilegal deșeuri la marginea Bucureștiului. La Sintești a fost nevoie de intervenția trupelor speciale pentru a face față situației. La ultima descindere, comisarii de mediu au fost abandonați de poliția locală în mijlocul celor care ardeau cabluri și cauciucuri, așa că trupele SAS au fost binevenite.

Sâmbătă seara, două persoane au fost reținute pentru audieri în localitatea Sintești, județul Ilfov, în cadrul unei descinderi a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, cu sprijinul Poliției, Jandarmeriei și IGSU, care a vizat arderile ilegale de deșeuri de lângă Capitală, anunță Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pe pagina sa de Facebook.

„Comisarii de mediu au fost atacați cu furci și alte obiecte de persoanele surprinse că ardeau ilegal deșeuri, însă intervenția promptă a luptătorilor SAS a pus capăt manifestărilor violente, făptașii fiind imediat imobilizați și reținuți”, precizează ministerul. Atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanență ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptașii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate și alte tipuri de deșeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenția a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor.

„Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemență, iar persoanele reținute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea. Vom continua aceste acțiuni seară de seară, week-end de week-end, până se va înțelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră. Îi felicit pe toți participanții de la acțiunea de astăzi și le mulțumesc pentru riscurile pe care și le asumă zi de zi, în lupta cu mafia arderilor ilegale”, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Sintești este cunoscută pentru arderile ilegale de cabluri și alte deșeuri, care produce mare poluare ce se resimte puternic în București. De ani de zile se, autoritățile de mediu încearcă, timid, să limiteze dezastrul, dar nu a reușit. Descinderea de sâmbătă ar putea fi un bun exemplu privind determinarea autorităților de a îndrepta situația de acolo.

din aceeasi categorie