Acasă Stiri ExterneAfrica Real Madrid, cea mai valoroasă echipă sportivă din lume  

Real Madrid, cea mai valoroasă echipă sportivă din lume  

de GM

real-madridEchipa de fotbal Real Madrid se situează pe prima poziţie în clasamentul anual al celor mai valoroase echipe sportive din lume publicat de revista americană Forbes, transmite BBC, preluat de Agerpres.

Valoarea echipei de fotbal Real Madrid este estimată la 3,44 miliarde de dolari. Primele trei poziţii în clasamentul Forbes sunt ocupate de echipe de fotbal din Europa, după Real Madrid urmând Barcelona, cu o valoare de 3,2 miliarde de dolari, şi Manchester United, cu o valoare de 2,81 miliarde de dolari. Cea mai valoroasă echipă sportivă care nu are legătură cu fotbalul este echipa de baseball Yankees din New York, evaluată la 2,5 miliarde de dolari.

Cluburile de soccer se situează pe primele poziţii în clasamentul Forbes, însă echipele de fotbal american sunt cele mai numeroase, 30 din cele 50 de echipe incluse în topul Forbes. Restul de 20 de echipe sunt împărţite în opt echipe de soccer, şase cluburi de baseball, patru echipe de baschet din NBA (în frunte cu New York Knicks, locul 13, cu o valoare de 1,4 miliarde de dolari). În top 50 se mai regăsesc echipa de Formula 1 Ferrari (locul 21, cu o valoare de 1,2 miliarde de dolari) şi cea mai valoroasă franciză din campionatul de hochei nord american, Toronto Maple Leafs (locul 26, cu o valoare de 1,15 miliarde de dolari).

Forbes a calculat valoarea echipelor pe baza acţiunilor, datoriilor şi valoarea contractelor pentru renovarea stadioanelor.

În ediţia din acest an, o echipă medie din top 50 are o valoare de 1,34 miliarde de dolari, în creştere cu 8% comparativ cu anul trecut. Sunt 38 de echipe cu o valoare de peste un miliard de dolari, faţă de 33 de echipe anul trecut. În plus, dacă în urmă cu şase ani nu exista nicio echipă cu o valoare de peste două miliarde de dolari, acum sunt şase astfel de echipe. Valoarea minimă pentru intrarea în top 50 este 856 milioane de dolari (AC Milan), comparativ cu 586 milioane în urmă cu patru ani.

din aceeasi categorie