Acasă Analize Profit record la Rosneft

Profit record la Rosneft

de GM

sondaRosneft, cel mai mare producător de ţiţei din Rusia, a raportat o creştere semnificativă a profitului în trimestrul doi din 2014, după ce fluctuaţiile valutare din 2013 nu s-au repetat, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres. Rosneft face parte din companiile vizate de sancţiunile impuse de SUA în urma anexării Crimeii de către Rusia.

În perioada aprilie-iunie 2014, profitul net a urcat la 171 miliarde de ruble (4,87 miliarde de dolari), de la 22 miliarde de ruble în trimestrul doi din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 156,7 miliarde de ruble. Vânzările au urcat la 757 miliarde de ruble.

“Împreună cu partenerii noştri, lideri de vârf ai industriei petrolului, lucrăm la un plan de minimalizare a consecinţelor includerii Rosneft pe lista sancţiunilor“, a declarat şeful companiei, Igor Sechin.

Producţia de ţiţei a scăzut cu 1,4% în trimestrul doi din 2014, comparativ cu precedentele trei luni, la 4,13 milioane de barili pe zi. Producţia combinată de gaze şi petrol s-a redus cu 0,9%, la cinci milioane de barili echivalent petrol pe zi.

Datoria netă a companiei a înregistrat un declin de 5,7%, la 1.495 mii de miliarde de ruble.

Rosneft vrea să-şi majoreze cheltuielile de capital cu 20%, la 730 miliarde de ruble (21,6 miliarde de dolari), pentru a exploata zăcămintele din Estul Siberiei şi Orientul Îndepărtat, a anunţat recent Igor Sechin.

“Deoarece proiectele din Estul Siberiei şi Orientul Îndepărtat au intrat în faza activă a implementării, cheltuielile de capital vor fi majorate cu aproximativ 20% comparativ cu anul trecut, la 730 miliarde de ruble (21,6 miliarde de dolari) “, a afirmat şeful companiei ruse.

Cea mai mare investiţie a Rosneft va fi în dezvoltarea zăcământului din Vankorsky, în Estul Siberiei, în timp ce în Orientul Îndepărtat se construieşte o rafinărie în regiunea Primorsk şi se exploatează zăcămintele din proiectul Sakhalin-1.

din aceeasi categorie