Acasă Economie Primele benzinării mobile OMV Petrom pe Orăştie-Sibiu

Primele benzinării mobile OMV Petrom pe Orăştie-Sibiu

de M G

petromOMV Petrom a inaugurat primele două staţii de alimentare mobile, pe autostrada A1, segmentul Orăştie-Sibiu, la kilometrul 76, în apropierea localităţii Cristian, se arată într-un comunicat de presă.

Benzinăriile sunt operate sub brandul Petrom şi au fost deschise în spaţiile de servicii pe care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România le-a concesionat la începutul lunii iulie.

Fiecare benzinărie este prevăzută cu o zonă de alimentare cu carburanţi şi cu o zonă de magazin şi este dotată cu trei pompe, la care sunt disponibile patru tipuri de carburanţi. Una dintre pompe este de tip rapid, pentru alimentarea tirurilor.

“Noile staţii mobile răspund unor nevoi variate, oferind atât carburanţi, cât şi o gamă largă de produse non-oil. Sperăm ca până la sfârşitul lunii noiembrie să inaugurăm încă opt staţii mobile în spaţiile de servicii de pe autostrăzi”, a declarat Adrian Nicolaescu, retail manager în cadrul companiei.

Conform cerinţelor CNADNR, OMV Petrom a aplicat un nou concept pentru noile staţii Petrom concesionate pe autostrăzi. Acestea sunt de tip modular, prefabricat şi au fost transportate şi amplasate în punctele în care vor funcţiona, fără a necesita lucrări suplimentare de construcţie şi amenajare.

În luna iulie, OMV Petrom a anunţat că a câştigat licitaţia pentru construirea a 10 benzinării în cinci zone de servicii de pe noile autostrăzi: pe autostrada Nădlac-Arad (A1), km 26; pe autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 20; pe autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 76; pe autostrada Medgidia-Constanta (A2), km 186; pe autostrada Lugoj-Deva (A1), la km 21.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.

În ultimii 10 ani, investiţiile pentru modernizarea şi consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la peste 11 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect şi indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 4,5%.

din aceeasi categorie