Acasă MediuDezvoltare Durabila Ovidiu Tender atacă piaţa aeriană cu zboruri fly România

Ovidiu Tender atacă piaţa aeriană cu zboruri fly România

de GM

Omul de afaceri Ovidiu Tender, care deţine compania aeriană Ten Airways, atacă piaţa zborurilor comerciale din România. Preţurile biletelor pornesc de la 30 de euro pentru un singur segment. Vehiculul de marketing prin care este promovată vânzarea biletelor de avion este fly România.

Reprezentanţii Ten Airways nu au confirmat aceste informaţii, însă au precizat că în curând va fi organizat un eveniment pe această temă, scrie Economica.net.

Potrivit informaţiilor disponibile pe noul site, fly România urmează să zboare de la Bucureşti spre Timişoara şi Verona din 15 aprilie, spre Genova din 16 aprilie, spre Frankfurt, Barcelona şi Antalya din iunie. În plus, compania va opera zboruri şi de la Tulcea la Bucureşti şi Milano Bergamo din 18 aprilie.

Un bilet dus-întors pe ruta Bucureşti-Timişoara costă 144 de euro, un bilet pe ruta Bucureşti-Genova costă 65 de euro, iar un bilet dus-întors Bucureşti-Tulcea costă 105 euro.

De asemenea, publicaţia tulceană Obiectiv relata că directorul aeroportului din Tulcea a anunţat că este în discuţii cu o companie aeriană pentru operarea unor curse pe ruta Tulcea–Milano Bergamo. Zborurile ar urma să fie operate cu o aeronavă MD-82, cu o capacitate de 160-170. Potrivit PlaneSpotters, compania Ten Airways are două avioane MD-82 şi MD-83.

Ca firma lui Tender va opera zboruri din România este confirmat şi de Aeroportul din Frankfurt, care a anunţat în urmă cu patru zile că fly România va opera trei zboruri pe săptămână, în zilele de luni, miercuri şi vineri.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a cumpărat în 2008 compania Jetran Air, de la americanul Douglas Jaffe, care cumpărase o flotă de 93 de aviaone MD de la falimentara US Airways. În 2009, directorul adjunct de la aceea vreme al Jetran Air, Bogdan Dumitrescu, declara că nu se grăbesc să intre pe piaţa zborurilor regulate. Jetran Air a intrat în lichidare, iar avioanele au fost trecute pe firma Ten Airways, care are licenţă de zbor din 29 noiembrie 2011, potrivit datelor de la Ministerul Transporturilor. Ten Airways are ca obiect de activitate închirierea de aeronave în sistem charter şi ACMI.

din aceeasi categorie