Acasă EconomieIndustrie Nuclearelectrica oprește iar un reactor la Cernavodă

Nuclearelectrica oprește iar un reactor la Cernavodă

de GM

cernavodaProducătorul de energie de stat Nuclearelectrica (SNN) a anunțat că oprește unul dintre cele două reactoare pentru efectuarea unor reparaţii, compania menţionând că nu există riscuri privind securitatea mediului, a populaţiei şi a unităţii producătoare de electricitate.

„Repornirea unităţii 2 şi reconecatrea la sistemul energetic naţional vor avea loc după remedierea deficienţei şi efectuarea testelor în conformitate cu procedurile centralei. Toate sistemele funcţionează conform proiectului şi nu există niciun impact advers asupra securităţii nucleare a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurator”, se arată într-un comunicat al companiei.

De asemenea, Nuclearelectrica a oprit la începutul lunii decembrie reactorul 1 al centralei nuclearelectrice din Cernavodă din cauza unor probleme apărute la partea clasică a unităţii.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional.

La începutul lunii decembrie, reactorul 1 a fost oprit neplanificat, din cauza unor defecţiuni.

Nuclearelectrica este controlată de stat, care deţine 81,27% din acţiuni.

din aceeasi categorie