Acasă Stiri InterneNuclear Nuclearelectrica estimează o creștere cu 1% a profitului

Nuclearelectrica estimează o creștere cu 1% a profitului

de M G

Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei atomo-electrice de la Cernavodă, estimează că va obţine în acest an un profit net de 549,4 milioane de lei, în creştere cu 1% faţă de rezultatul preliminat aferent anului trecut, de 542,6 milioane de lei, potrivit proiectului de buget privind veniturile şi cheltuielile companiei.

Documentul urmează să fie propus spre aprobare în Adunarea Generală a Acţionarilor, care va avea loc pe 5 martie.

Din profitul companiei, 383,8 milioane de lei vor reprezenta dividende la bugetul de stat, iar 81,4 milioane de lei vor fi dividende cuvenite altor acţionari, ambele valori fiind în creştere cu 2%.

SNN şi-a bugetat venituri totale de 2,637 miliarde de lei, în creştere cu 6%, şi cheltuieli totale de 1,988 miliarde de lei, cu 8% mai mari faţă de anul trecut.

De asemenea, compania va angaja 214 persoane pe parcursul acestui an, numărul total al salariaţilor urmând să crească de la 2.153 la 2.367.

Cheltuielile cu salariile vor creşte cu ele cu 7%, iar bonusurile vor fi mai mari cu 35%.

Reamintim, anul acesta, Nuclearelectrica va trebui să livreze furnizorilor de ultimă instanţă (cei care alimentează populația) 1,08 TWh de energie electrică în primele şase luni ale anului şi, cel mai probabil, alţi cel mult 1,09 TWh în cea de-a doua jumătate a anului, potrivit reglementărilor ANRE, la prețul 188 lei/MWh. Prețurile pe piața liberă sunt, în prezent, de circa 240 – 250 lei/MWh. SNN operează cele două unități de la Cernavodă, care asigură aproximativ 18 – 20% din consumul intern de energie.

din aceeasi categorie