Acasă Stiri InterneRegenerabila Noi capacităși de producere a energiei

Noi capacităși de producere a energiei

de M G

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat construirea unor capacităţi noi de producere a energiei, cu o putere instalată de peste 40 de MW, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, în şedinţa Comitetului de reglementare al ANRE, a fost aprobată acordarea Autorizaţiei de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Electrică Eoliană (CEE) Stuhuleţ, cu puterea electrică maximal debitată de 39,6 MW, societăţii Elawan Wind Berezeni, cu durata de valabilitate de 30 de luni.

Totodată, a fost aprobată acordarea Autorizaţiei de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala termoelectrică (G2P) Park 3 Oarja, cu puterea electrică maximal debitată de 1,3 MW, societăţii OMV Petrom S.A., cu durata de valabilitate de 12 luni.

ANRE a aprobat şi acordarea Autorizaţiei de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala termoelectrică (G2P) Parc 1/ Depozit Băicoi Vest, cu puterea electrică maximal debitată de 1,45 MW, societăţii OMV Petrom S.A., cu durata de valabilitate de 12 luni.

Toate autorizaţiile de înfiinţare acordate vor contribui, ulterior punerii în funcţiune a capacităţilor energetice, la creşterea puterii electrice instalate în Sistemul Energetic Naţional.

din aceeasi categorie