Acasă Economie Nici la Nuclearelectrica nu cresc bonusurile pentru conducere

Nici la Nuclearelectrica nu cresc bonusurile pentru conducere

de GM

CENTRALA CERNAVODAMinisterul Economiei, acţionarul majoritar al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica (SNN), a respins propunerile Fondului Proprietatea (FP) de introducere a unei remuneraţii suplimentare variabile pentru Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă ale SNN, care să depindă de evoluţia titlurilor companiei la bursă. Reamintim, acţionarii Romgaz au respins, la rândul lor, această propunere de majorare a bonusurilor.

Ministerul Economiei are o participaţie de 81,3% din acţiunile Nuclearelectrica şi 70% dintre cele ale Romgaz, în timp ce FP controlează 9,73% din titlurile SNN şi 10% din Romgaz.

Remuneraţiile suplimentare variabile au fost respinse după ce ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a informat, săptămâna trecută, că Departamentul pentru Energie nu este de acord cu acordarea de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica, ai căror şefi au venituri „suficiente pentru momentul actual”. În plus, ministrul a respins şi creşterea indemnizaţiilor membrilor AGA Hidroelectrica.

 

din aceeasi categorie