Acasă Economie Majorare de capital la Roşia Montană

Majorare de capital la Roşia Montană

de GM

Compania minieră canadiană Gabriel Resoures a finalizat majorarea, cu 597,6 milioane de lei, la 612,6 milioane de lei, a capitalului social al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), procedura de înregistrare a operaţiunii fiind în derulare la Registrul Comerţului din judeţul Alba.  Anterior operaţiunii, Gabriel Resources, acţionarul majoritar al RMGC, a preluat acţiunile deţinute în companie de doi acţionari minoritari, respectiv Comat Trading şi Cartel Bau, fiecare deţinând 0,23% din capital. Astfel, particpaţia Gabriel Resources a crescut cu 0,46%, la 80,46%. Compania de stat Minvest Deva deţine 19,31% din capitalul RMGC, iar firma Foricon are o participaţie de 0,23%. „Nu s-a schimbat nimic în interesul economic efectiv al Minvest în proiectul minier, iar creşterea capitalului social nu implică astfel de schimbări în viitor. Avem toată încrederea că solicitarea noastră de a finaliza formalităţile de înregistrare a menţiunii la Registrul Comerţului va fi soluţionată în mod just”, se arată într-un comunicat al RMGC.

Proiectul de la Roşia Montană este evaluat la 7,5 miliarde de dolari (valoarea de piaţă a minereurilor de aur şi argint ce vor fi extrase) de RMGC, care apreciază că impactul pozitiv al investiţiei asupra economiei româneşti se va cifra la patru miliarde de dolari. Câştigul net obţinut de investitori este estimat la circa 1,3 miliarde de dolari.

din aceeasi categorie

1 comentariu

Mihaela septembrie 12, 2010 - 10:59 am

sunteti niste hoti care vreti sa ne vindeti si sa ne mutilati tara, istoria. o sa se razvrateasca natura impotriva voastra pentru ca nu o respectati. Monstrilor cu chip uman!!!!!

Comments are closed.