Acasă EconomieBanci & Asigurari Luna energetică la BT

Luna energetică la BT

de M G

Grupul Financiar Banca Transilvania – prin Banca Transilvania şi BT Leasing – susţine investiţiile în producerea de energie din resurse regenerabile şi eficienţă energetică prin lansarea campaniei Luna energetică la BT, care vine cu finanţări între 50.000 de lei şi 5 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă. Comisionul de acordare a finanţărilor este zero, iar durata de creditare negociabilă.

Iniţiativa se adresează persoanelor juridice, indiferent de cifra de afaceri, cu proiecte şi/sau investiţii sustenabile, prietenoase cu mediul, precum: centrale eoliene, sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, cazane cu biomasă ori legate de energia solară termică (din categoria energie regenerabilă), maşini full electrice sau hibrid plug-in ori înlocuirea unui echipament, autoturism sau a unui utilaj vechi cu altul, pentru obţinerea unei reduceri de consum de energie cu minim 30%, cu condiţia casării/scoaterii din inventar/vinderii bunului vechi (eficienţa energetică).

„Angajamentul nostru în zona ESG – sustenabilitate este ferm pentru toţi stakeholderii Grupului Financiar Banca Transilvania. Modul în care vom produce şi consuma energia este determinant pentru succesul societăţii în tranziţia către o economie cât mai verde. De aceea testăm acum interesul clienţilor companii pentru soluţii mai ieftine, destinate creşterii eficienţei energetice”, a declarat Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

Campania are două etape şi începe în 22 noiembrie. În prima etapă, 22 noiembrie – 24 decembrie, clienţii interesaţi trebuie să se înscrie online în campanie, urmând ca, între 24 decembrie şi 31 ianuarie 2022, echipa BT să ia legătura cu clienţii înscrişi, pentru detalii despre investiţie, tipul acesteia, mărime, aport propriu, necesarul de finanţat şi garanţia, ca preambul la aprobarea creditului. 31 ianuarie 2022 este data până la care este necesară depunerea cererii de credit sau de leasing.

Creditele pentru proiecte şi investiţii în producerea de energie din resurse regenerabile şi eficienţă energetică au 0% comision de acordare (redus de la standard 1,5%). Durata de creditare este negociabilă, în funcţie de destinaţia finanţării iar perioada de implementare a investiţiei trebuie să fie de până la 12 de luni, flexibil în funcţie de mărimea investiţiei.

La leasingul pentru proiecte şi investiţii în achiziţia de maşini full electrice sau hibrid plug-in şi eficienţă energetică, taxa de leasing este zero (redusă de la valoarea standard de 2,5%) iar durata de creditare este, de asemenea, negociabilă, în funcţie de destinaţia finanţării.

Banca Transilvania este prima bancă din România care a acordat finanţări destinate eficienţei energetice în sectorul rezidenţial din România, din fonduri BERD, în 2017. BT a făcut primii paşi în acest sens acum 10 ani, prin susţinerea creşterii eficienţei energetice a activităţilor economice a IMM-urilor, precum şi a unor proiecte de creştere sustenabilă derulate de instituţii publice, se mai arată în comunicat.

din aceeasi categorie