Acasă Stiri ExterneAsia Pacific Lukoil investește 6 milioane dolari în Iran

Lukoil investește 6 milioane dolari în Iran

de A

sonda 1Grupul rus Lukoil a semnat un acord cu autoritățile de la Teheran pentru două proiecte de explorare în sud-vestul Iranului, transmit FNA și publicația Moscow Times. Lukoil devine astfel prima companie rusească care își reia operațiunile în Iran după ridicarea sancțiunilor.

Hormoz Qalavand, director al diviziei de explorare la National Iranian Oil Company, a afirmat pentru PressTV că valoarea contractului se ridică la aproximativ 6 milioane de dolari, iar Lukoil a început deja să lucreze la cele două proiecte. În 17 ianuarie, comunitatea internațională a ridicat toate sancțiunile legate de programul nuclear al Teheranului, în conformitate cu acordul nuclear încheiat pe 14 iulie 2015.

Iranul are cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume și este pe locul patru în privința rezervelor de țiței. Ridicarea sancțiunilor permite giganților energetici străini să revină în Iran, scrie Agerpres.

Total SA, Royal Dutch Shell Plc și Lukoil PJSC sunt printre companiile care au selectat în noiembrie zăcămintele de țiței și gaze naturale pe care vor să le dezvolte în Iran — țară ale cărei rezerve de petrol se situează pe locul patru la nivel mondial — după ce autoritățile de la Teheran le-au prezentat investitorilor proiecte în valoare de 30 miliarde de dolari.

Autoritățile iraniene vor acorda firmelor interesate posibilitatea de a investi în 70 de proiecte din domeniul petrolului și gazelor naturale, evaluate la 30 miliarde de dolari.

din aceeasi categorie