Acasă EconomieBanci & Asigurari Linie de credit pentru comerţ

Linie de credit pentru comerţ

de GM

IFC, divizie a Grupului Băncii Mondiale, pune la dispoziţia Băncii Transilvania, prin intermediul propriului Program Global de Finanţare a Comerţului, o linie de credit pentru finanţarea comerţului, în valoare de 15 milioane de dolari, se arată într-un comunicat al băncii.

Prin acest program, Banca Transilvania va putea oferi microîntreprinderilor şi IMM-urilor fonduri suplimentare pentru finanţarea tranzacţiilor lor comerciale internaţionale. Programul vine în sprijinul comerţului pe pieţele emergente, oferind garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţii comerciale individuale, susţinute de ratingul IFC, triplu A. De la demararea sa în anul 2005, prin acest program s-au emis peste 12.000 de garanţii, însumând 19 miliarde de dolari. IMM-urile din ţările în curs de dezvoltare au beneficiat de peste 80% din garanţiile emise.

IFC deţine 3,54% din acţiunile Băncii Transilvania, din 2009, când a convertit în capital o obligaţiune convertibilă subordonată de 20 de milioane de dolari. Anterior, IFC a acordat băncii patru credite senioare şi un credit subordonat.

În anul financiar 2012, IFC a oferit 2,9 miliarde de dolari sub formă de garanţii pentru activităţile comerciale din ţări mai puţin dezvoltate, majoritatea adresându-se IMM-urilor. Programul cuprinde peste 260 de bănci partenere din peste 90 de pieţe emergente.

din aceeasi categorie