Acasă MediuDezvoltare Durabila LG Chem face în Polonia o fabrică de baterii pentru mașinile electrice

LG Chem face în Polonia o fabrică de baterii pentru mașinile electrice

de A

LG ChemFirma sud-coreeană LG Chem vrea să profite de creşterea pieţei europene a automobilelor electrice prin construcţia unei uzine în Polonia care va produce baterii destinate automobilelor electrice, transmite Bloomberg.

Ministerul polonez al Dezvoltării a anunțat că LG Chem va investi 1,3 miliarde zloţi (aproximativ 340 milioane de dolari) până în 2018 pentru a construi la Wroclaw, sud-vestul Poloniei, o uzină capabilă să producă 100.000 de baterii pe an începând din 2019. Investiţia firmei sud-coreene va duce la crearea a 700 de noi locuri de muncă.

”Investitorii precum LG Chem se potrivesc foarte bine cu strategia noastră de dezvoltare. Suntem într-un proces de tranziţie spre industria auto high-tech, protejând în acelaşi timp mediul înconjurător şi stimulăm inovaţia”, a declarat vice-premierul polonez Mateusz Morawiecki, la ceremonia de debut a lucrărilor la noua uzină.

La finele lunii august, rivalul Samsung SDI a anunţat, la rândul său, că intenţionează să investească până la 400 miliarde de woni (358 milioane de dolari) pentru a construi în Ungaria o uzină care va produce baterii destinate automobilelor electrice.

Pentru Polonia, ţară cu majoritatea celor mai poluate oraşe din Uniunea Europeană (UE), acordul cu LG Chem face parte dintr-o strategie de stimulare a investiţiilor prin acordarea de facilităţi investitorilor străini interesaţi de industria auto. Autorităţile de la Varşovia sunt în faza finală a negocierilor cu grupul german Daimler AG, producătorul automobilelor Mercedes, care în luna mai a promis că va cheltui 500 milioane de euro pentru a construi o uzină de motoare în Polonia.

”În octombrie sau noiembrie vom face noi paşi în industria auto”, a spus Mateusz Morawiecki, fără a oferi, însă, alte detalii.

Constructorii auto Volkswagen, Opel, divizie a General Motors, precum şi Fiat au uzine pentru producţia de autovehicule în Polonia.

din aceeasi categorie