Acasă Stiri InternePetrol Kazahstanul îşi reduce producţia şi exporturile de ţiţei

Kazahstanul îşi reduce producţia şi exporturile de ţiţei

de M G

Kazahstanul intenţionează să îşi reducă exporturile de petrol în acest an, cu aproximativ 2%, până la 71 milioane de tone, pe fondul unei aşteptate scăderi a producţiei de petrol, conform informaţiilor transmise Reuters de către ministerul kazah al Energiei. Comparativ, în 2018 Kazahstanul a exportat o cantitate de 72,5 milioane tone de petrol.

În acest an, însă, Kazahstanul intenţionează să îşi reducă producţia de petrol până la 89,5 milioane tone, de la 90,3 milioane tone anul trecut, în principal din cauza lucrărilor de mentenanţă care sunt programate la cele trei mari câmpuri petrolifere.

Reducerea exporturilor de petrol va afecta în special livrările spre China via conducta Atasu-Alashankou, care vor scădea până la 500.000 de tone în 2019, de la 1,38 milioane tone în 2018, a precizat ministerul kazah al Energiei, transmite Agerpres. De asemenea, în 2019 Kazahstanul va înceta să mai aprovizioneze cu petrol rafinăria Orenburg din Rusia. Anul trecut, livrările de petrol din Kazahstan spre această rafinărie s-au ridicat la aproape 500.000 de tone.

Principala rută pentru exporturile de petrol ale Kazahstanului este conducta CPC (The Caspian Pipeline Consortium), care face legătura între regiunea de vest a Kazahstanului şi portul rusesc Novorossiysk de la Marea Neagră. Livrările via această rută ar urma să rămână, practic, neschimbate în acest an.

JSC NC KazMunayGas este compania naţională de petrol şi gaze a Republicii Kazahstan, cu activităţi de explorare, producţie, rafinare şi transport de hidrocarburi din Kazahstan, care reprezintă interesele statului în industria de petrol şi gaze, fiind o companie integrată vertical cu ciclu complet de upstream, transport şi prelucrare, până la furnizarea de servicii specializate în industria de profil. KazMunayGas este acţionarul majoritar de la KMG International. KMG International NV deţine şi desfăşoară operaţiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail şi trading pe mai multe pieţe internaţionale. Reţeaua de retail cuprinde peste 1.100 de puncte de alimentare carburanţi în România, Georgia, Bulgaria şi Moldova.

din aceeasi categorie