Acasă Stiri ExterneAmerica Investițiile globale în regenerabile au crescut cu 17%, la 270 miliarde dolari

Investițiile globale în regenerabile au crescut cu 17%, la 270 miliarde dolari

de A

fotovoltaice si turbine eolieneUn raport publicat de Organizația Națiunilor Unite arată că în 2014 China, SUA și Japonia se află între primele trei țări din lume în ceea ce privește investițiile în energia regenerabilă, scrie pulicația Financial Post.

Raportul mai arată totodată că, la nivel mondial, investițiile în domeniul energiilor regenerabile, care nu includ energia hidro, au crescut cu 17% în 2014, la aproximativ 270 miliarde dolari. Raportul a constatat că, la nivel global, proiectele de energie solară și eoliană au reprezentat 92% din totalul investițiilor în energii regenerabile în 2014.

Creșterea a marcat o revenire la nivel mondial după doi ani în care investițiile în energie regenerabilă s-au redus față de nivelul absolut atins în 2011.

China s-a dovedit a fi colosul clasat în fruntea clasamentului privind investițiile în energie regenerabilă, cu cheltuielile în creștere cu 39% în 2013, până la un total de 83 miliarde dolari.

Statele Unite ale Americii și Japonia ocupă următoarele două locuri în top, fiecare investind mai mult de 35 miliarde dolari, în timp ce Canada s-a plasat pe poziția a șasea pentru al doilea an consecutiv, cu investiții de circa 8 miliarde de dolari, cu 8% în creștere față de 2013.

din aceeasi categorie