Acasă Mediu Investiţie Rompetrol în Prahova

Investiţie Rompetrol în Prahova

de GM

Ecomaster, compania de servicii ecologice a Grupului Rompetrol, a finalizat recent prima etapă a construcţiei parcului ecologic industrial din localitatea Ariceştii Rahtivani (judeţul Prahova), investiţia aferentă ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane de dolari. “Ecopark face parte din strategia de dezvoltare a companiei Ecomaster, de a identifica şi furniza soluţii integrate pentru rezolvarea problemelor de mediu ale clienţilor săi. Astfel, parcul va oferi servicii complete de ecologizare a deşeurilor industriale, colectarea, tratarea şi depozitarea acestora realizându-se în acord cu toate normele interne şi internaţionale de prevenire şi protejare atât a populaţiei din zonă cât şi a mediului înconjurător”, a declarat Romulus Ilie (foto), director general Ecomaster.

Parcul are o capacitate totală proiectată de un milion de metri cubi (4 celule de 240.000 mc) şi o suprafaţă de 14,5 hectare, compania finalizând în prezent un modul de 35.000 mc (15%), aferent primei celule. În funcţie de solicitările clienţilor, soluţia implementată permite o dezvoltarea progresivă a parcului, valoarea totală a investiţiei, necesară pentru atingerea capacităţii proiectate, ridicându-se la aproximativ 12 milioane de dolari.

Compania estimează colectarea şi tratarea unei cantităţi anuale de aproximativ 60.000 -70.000 tone de deşeuri industriale, având în vedere lipsa spaţiilor conforme de depozitare, precum şi nevoia agenţilor economici de a beneficia de servicii ecologice integrate. Mai mult, tehnologiile moderne dezvoltate de Ecomaster ar putea permite în viitor recuperarea unei părţi din cantitatea totală de deşeuri tratate şi reutilizarea lor în viitoare procese industriale.

Ecomaster a vizat în ultimii ani extinderea serviciilor către terţi, estimând că această strategie va creşte în următorii ani ponderea veniturilor non-grup la peste 50% din total venituri, faţă de 30% cât înregistrează acum. Investiţiile realizate de companie în perioada 2008 – 2010 au atins o valoare totală de 4,5 milioane dolari şi au urmărit dezvoltarea unor tehnologii proprii de tratare a deşeurilor şi, în special, a soluţiei integrate, Ecopark. Aceste investiţii au afectat cifra de afaceri a companiei, estimată în 2010 la aproximativ 8 milioane de dolari, se arată într-un comunicaat de presă.

din aceeasi categorie