Acasă EconomieBanci & Asigurari Intermediar la Hidroelectrica

Intermediar la Hidroelectrica

de GM

Consorţiul format din Raiffeisen Capital & Investment (manager de sindicat) şi Morgan Stanley & Co. International plc. a fost selectat pentru a intermedia listarea la bursă a Hidroelectrica, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

“Activitatea Sindicatului de intermediere format din Raiffeisen Capital & Investment (manager de Sindicat) şi Morgan Stanley & Co. International plc. va începe după semnarea şi intrarea în vigoare a Scrisorii de Angajament”, se precizează în comunicat.

În urmă cu o săptămână, Hidroelectrica a anunţat că a primit cinci oferte pentru intermedierea procesului de listare la bursă. Cei cinci ofertanţi sunt sindicatul format din Alpha Finance România, Alpha Bank România, Deutsche Bank – Sucursala Londra, SSIF Intercapital Invest, SSIF Broker, Unicredit Bank Austria AG; consorţiul format din Erste Group Bank AG (manager de sindicat), Goldman Sachs International, Banca Comercială Română; sindicatul format din BRD Groupe Societe Generale (manager de sindicat), Societe Generale şi JP Morgan Securities plc; asocierea Citigroup Markets Limited, Wood & Company Financial Services – NBG Securities România – NBG Securities, Swiss Capital, BT Securities şi sindicatul de intermediere format din Raiffeisen Capital & Investment (manager de sindicat) şi Morgan Stanley & Co. International plc.

Statul va scoate la vânzare, în iunie 2014, un pachet de 15% din acţiunile Hidroelectrica şi 51% din acţiunile Electrica. Ofertele publice se vor desfăşura după modelul listării Romgaz, din noiembrie 2013, cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti şi cu certificate globale de depozit (GDR) la Bursa din Londra.

Este posibil ca Hidroelectrica să se listeze şi pe bursa de la New York, prin certificate americane de depozit (ADR).

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. În 2012, compania s-a plasat pe locul 7 în topul celor mai valoroase 100 de companii din România. Societatea este administrată în sistem dualist, de un consiliul de supraveghere format din şapte membri şi un directorat format din cinci membri.

Compania a depăşit, în primele şase luni din 2013, indicatorii de performanţă prevăzuţi în buget pe întergul an, evoluţie care se menţine şi după ieşirea din insolvenţă, chiar în condiţiile unui an deficitar din punct de vedere hidrologic, a scăderii preţurilor de livrare şi a cererii pe piaţa energiei electrice.

Societatea a vândut energie doar la preţul pieţei, a avut un control foarte strict al costurilor, iar investiţiile au fost dimensionate în funcţie de priorităţile strategice şi de posibilităţile de finanţare a acestora.

din aceeasi categorie