Acasă MediuDezvoltare Durabila Interes mare pentru Rabla pentru Electrocasnice

Interes mare pentru Rabla pentru Electrocasnice

de L M

Prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice s-a derulat, cel puțin pentru început, în bune condiții, bugetul pus la dispoziție fiind epuizat în aproximativ două ore și jumătate. Intervalul de timp în care s-au terminat fondurile poate fi considerat mare dacă luăm în calcul sesiuni trecute ale prgramului, când bugetul a fost epuizat chiar și în 45 de secunde, dar o treime a rămas nefolosit. Semn că schimbările aduse programului au făcut ca beneficiarii să fie mai chibzuiți în cererile lor. Pe de altă parte, programul informatic nu s-a mai blocat, așa cum s-a întâmplat mai la toate programele derulate de Administrația Fondului pentru Mediu în ultimul timp.

Bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în aproximativ două ore și jumătate de la lansare!”, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediului (AFM). În etapa de azi, au fost generate 62.500 de vouchere, din care 25.695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare; 24.096 vouchere pentru categoria mașini de spălat rufe;    12.709 vouchere pentru categoria mașini de spălat vase. Valoarea unui voucher este de 400 de lei.

Ediția 2022 a programului a venit cu unele schimbări, menite să optimizeze folosirea bugetului pus la dispoziție. Astfel, beneficiarii care nu folosesc voucherele solicitate, nu mai pot cere alte vouchere similare în cadrul altor etape organizate în același an. Cel mai probabil, această prevedere a mai „potolit” efervescența cu care au fost cerute voucherele în edițiile anterioare ale programului.

„Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 28 iunie 2022 și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit”, completează comunicatul.

din aceeasi categorie