Acasă EconomieBanci & Asigurari Integrare pe 31 decembrie

Integrare pe 31 decembrie

de M G

Banca TransilvaniaIntegrarea Volksbank România (VBRO) în structura Băncii Transilvania (BT) a intrat în linie dreaptă, iar fuziunea dintre cele două bănci va avea loc în 31 decembrie 2015, a anunţat Banca Transilvania, într-un comunicat de presă. Rezultatele fuziunii vor fi comunicate de Banca Transilvania în data de 4 ianuarie 2016.

Conform estimărilor BT, până în prezent rezultatele înregistrate sunt „foarte bune”, în condiţiile în care, în calitate de acţionar unic, prioritatea BT a fost oferirea de reduceri clienţilor VBRO cu credite în franci elveţieni (CHF).

BT a acordat clienţilor Volksbank România discount-uri în valoare totală de 1,5 miliarde de lei în cadrul ofertei pentru conversia creditelor CHF şi pentru diminuarea datoriei totale pentru creditele curente ale clienţilor VBRO persoane fizice, prin restituirea a diverse categorii de comisioane. Prin cele două demersuri, aproape 34.000 de clienţi Volksbank România au beneficiat de reduceri. De exemplu, un client VBRO care avea datorii în CHF de 80.000 şi a ales conversia în lei a ajuns să plătească o rată lunară redusă cu 46%, relevă comunicatul BT.

“Ne bucurăm că iniţiativa Băncii Transilvania privind conversia creditelor CHF ale Volksbank România a fost primită pozitiv. Ideea a generat trenduri pe piaţă şi a fost implementată şi de alte bănci care au considerat, la fel ca şi Banca Transilvania, că este o responsabilitate socială”, a declarat Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

Referitor la litigii, după intrarea BT în acţionariatul Volksbank România, aceasta din urmă a reuşit să închidă peste 2.500 de litigii.

În ceea ce priveşte reducerile şi oferta de conversie a creditelor CHF, banca precizează că peste 83% dintre clienţii VBRO cu împrumuturi în franci elveţieni au acceptat oferta. Au avut loc peste 35.000 de întâlniri ale clienţilor VBRO cu angajaţi Volksbank şi Banca Transilvania, în decurs de trei luni.

“Oferta de conversie a constat în oferirea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau euro, aplicabilă soldului creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/de administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei. Dintre cei care au convertit, aproape 96% dintre clienţi au ales conversia în lei. Diminuarea datoriei totale aferente creditelor curente ale clienţilor VBRO persoane fizice: facilitatea a fost aplicată automat, indiferent de moneda împrumutului, în perioada 17 august – 30 septembrie a.c. şi a constat în diminuarea cu echivalentul sumelor achitate de clienţi drept comision de risc/de administrare şi/sau de rezervă minima obligatorie şi nerestituite anterior”, se mai arată în comunicatul BT.

Clienţii VBRO au la dispoziţie un microsite cu informaţii despre migrarea la Banca Transilvania, aproape 600 de sedii şi echipa Call Center.

Calendarul migrării a fost anunţat în octombrie a.c., cuprinzând toate activităţile planificate pentru perioada 1 noiembrie a.c.- 4 ianuarie 2016. Încă de la mijlocul lunii noiembrie, cardurile BT sunt disponibile pentru clienţii Volksbank România în sediile Băncii Transilvania.

„Pentru că din 4 ianuarie 2016 se va putea folosi doar IBAN-ul contului de la Banca Transilvania, clienţii VBRO au la dispoziţie o serie de modalităţi pentru aflarea acestuia: online, în unităţile BT sau prin call center. De asemenea, BT a lansat pentru clienţii Volksbank România o ofertă de bun venit, care constă în gratuităţi şi beneficii la o serie de produse şi servicii atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice”, se mai menţionează în comunicat.

din aceeasi categorie