Acasă MediuDezvoltare Durabila Hunt Oil dă 7 milioane euro pe servicii de prospecţiune seismică în Adjud

Hunt Oil dă 7 milioane euro pe servicii de prospecţiune seismică în Adjud

de GM

sonda 4Hunt Oil Company of Romania, subsidiară a grupului petrolier american Hunt Oil, vrea să contracteze servicii de prospecţiune seismică 3D în zona Adjud (judeţul Vrancea), pe o suprafaţă de aproximativ 230 km pătraţi, printr-un acord cu o valoare estimată de 7,3 milioane euro, cu TVA.

Contractul, cu o durată de 12 luni de la gata atribuirii, vizează inclusiv obţinerea permiselor şi autorizaţiilor, identificarea proprietarilor de teren şi obţinerea accesului pentru prestarea serviciilor, potrivit unui anunţ al companiei.

Proiectul va fi finanţat de subsidiara grupului american din surse proprii.

Serviciile vor fi contractate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind stabilit la 7 mai, scrie Mediafax.

Hunt Oil este una dintre cele mai mari companii petroliere independente din lume, iar activităţile principale ale acesteia se axează pe explorare şi producţie de ţiţei şi gaze naturale în SUA şi pe plan internaţional.

În România, Hunt Oil are un parteneriat cu OMV Petrom (SNP), încheiat în 2010, pentru explorarea a două zăcăminte petroliere în Adjud şi Urziceni.

Cele două companii au anunţat la finele anului trecut descoperirea unui zăcământ de ţiţei şi gaze în sudul judeţului Buzău, după o investiţie comună în explorare de 5 milioane euro.

din aceeasi categorie