Acasă MediuDezvoltare Durabila HS Timber a reprimit primul certificat FSC

HS Timber a reprimit primul certificat FSC

de L M

HS Timber Group, fosta Holzindustrie Schweighofer, și-a început redresarea în ceea ce privește certificarea lemnului pe care îl folosește; una dintre fabricile din România are din nou certifcare FSC. În 2017, celebrul sistem de certificare s-a dezasociat de HS Timber Group din cauza neregulilor în aprovizionarea cu lemn. Atunci, mari rețele de magazine nu au mai comercializat produsele grupului.

Fabrica HS Baco Panels este prima unitate de producție a HS Timber Group care a primit din nou certificarea FSC, se arată într-un comunicat de presă al grupului.

După încheierea dezasocierii, pe 2 noiembrie 2021, procesul de recertificare a fost demarat imediat. Auditul din decembrie a avut rezultate pozitive, iar certificatul Forest Stewardship Council (FSC) a fost eliberat pe 10 ianuarie 2022.

„Împreună cu organismul de certificare Soil Association, suntem foarte bucuroși că am obținut recertificarea unei fabrici HS Timber Group. Este o mare realizare a întregii echipe, de la managementul fabricii HS Baco Panels, echipa de control și certificare a lanțului de aprovizionare, până la managementul Grupului și toți angajații”, a declarat Michael Proschek-Hauptmann, Chief Sustainability and Compliance Officer al HS Timber Group.

Certificatul Forest Stewardship Council (FSC) atestă angajamentul de a promova gestionarea responsabilă a pădurilor la nivel mondial, precizează comunicatul.

Problemele fostei Holzindustrie Schweighofer au început în 2017, când, în urma reclamațiilor făcute de organizații neguvernamentale privind proveniența neconformă a lemnului folosit de fabricile grupului, a fost retrasă certificarea FSC. Consecințele au fost imediate, marile rețele de magazine de bricolaj refuzând să mai comercializeze produsele HS Timber Group. Compania a trecut la măsuri susținute de asigurare a trasabilității lemnului, astfel că, în toamna anului trecut, FSC a ridicat sancțiunea, dar a fost nevoie de o nouă procedură de certificare.

din aceeasi categorie