Acasă MediuDezvoltare Durabila Holzindustrie Schweighofer devine HS Timber Group

Holzindustrie Schweighofer devine HS Timber Group

de L M

Holzindustrie Schweighofer Group îşi schimbă numele în HS Timber Group. Schimbarea numelui și relansarea brandului reflectă internaționalizarea Grupului, aceasta fiind explicația pe care compania o dă pentru decizia luată. În rest, nu se schimbă nimic. În ultimii ani, Holzindustrie Schweighofer a fost în centrului unui mare scandal privind utilizarea lemnului provenit din tăieri ilegale. Metoda de a schimba numele pentru a se pierde urma scandalului este una des utilizată în astfel de cazuri, ea fiind folosită cu succes și la noi în cazuri similare.

Grupul Holzindustrie Schweighofer, unul dintre liderii europeni în procesarea lemnului, care exportă în peste 70 de țări produse din lemn cu valoare adăugată mare, pentru industria mobilei și a construcțiilor, adoptă un nume și o imagine nouă printr-o schimbare simplă: Grupul Holzindustrie Schweighofer devine HS Timber Group, se arată într-un comunicat de presă al companiei. Fabricile Grupului – cele trei fabrici de cherestea (Sebeș, Rădăuți, Reci) și fabrica de panouri din lemn masiv din România (Siret), împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) – vor funcționa sub numele de HS Timber Productions. Fabrica de panel din România (Comănești) va funcționa sub numele de HS Baco Panels.

Motivaţia schimbării numelui este necesitatea ca numele Holzindustrie Schweighofer Group să fie uşor de înţeles, de pronunţat şi de reţinut pentru persoane de toate naţionalităţile, potrivit companiei. „HS Timber Group” îndeplineşte această cerinţă şi a fost ales pentru a promova operaţiunile internaţionale ale companiei – „timber” însemnând „cherestea” în limba engleză, precizează sursa.

HS Timber Group păstrează sloganul sloganul „Perfection in Timber” – „Perfecţiune în cherestea”.

De remarcat, schimbarea numelui nu afectează structura managerială, a acţionariatului, independenţa şi structura organizaţională a Grupului: HS Timber Group şi, prin urmare, filialele HS Timber Productions şi HS Baco Panels vor rămâne sub umbrela Evergreen Private Foundation (fosta Schweighofer Private Foundation), atrage atenția compania.

HS Timber Group îşi are rădăcinile într-o afacere tradiţională de familie din Austria cu o experienţă de peste 400 de ani în domeniul prelucrării lemnului, iar în prezent compania activează preponderent în industria lemnului, dar, de asemenea, în comerţul cu material lemnos şi producerea energiei din surse regenerabile.

 

 

din aceeasi categorie